Ny politibilavtale

I mine øyne er PDMT blitt et skjellsord! Det skjer så mye rart i denne avdelingen at det svinger over til det komiske. Valg av ny politibil føyer seg inn i rekken av avgjørelser og vurderinger som det er grunn til å se nærmere på.

Publisert Sist oppdatert

Det var rabalder i rekkene da PDMT valgte VW Passat for ca. 3 år siden. Hvorfor i all verden valgte man en bil som ikke var utprøvd, som i tillegg ingen hadde etterspurt? Bilen var trang, med middelmådige seter og kvaliteten var vel ikke helt som forventet? Ved min avdeling har vi gjentatte ganger vinket til publikum fra ”flaket”på en bergingsbil på veg til eget tjenestested. En gang stoppet bilen i Nordbytunellen i Follo. Vegmeldingssentralen stengte tunnelen mens politiets Passat ble berget av Viking. Veldig morsomt!

Vi har vært plaget av mange feil, lang leveringstid på deler og slurvete service. To ganger har Passaten blitt hentet av bergingsbil i garasjen etter service. Begge gangene hadde oljen rent av, den ene gangen motorolje, den neste gangen girolje.

Tannstangen var plutselig utslitt med stor dødgang på rattet som følge. Det tok nesten fire uker å få tak i delen. Verkstedhistorikken på vår bil er ikke hyggelig lesning. Det er greit at mye av dette går på garantien, men noen må betale for dette enten det er politiet eller leverandøren. Vi har bl.a. byttet girkasse. Alle vet at det er en dyr affære.

Jeg måtte gni meg i øynene da PDMT med brask og bram forkynte at de hadde laget ny ”kravspek” på politibiler som norsk politi skulle ha. Alle klødde seg i hodet da de så utkastet, billeverandørene inkludert, da de skjønte at denne bilen ikke fantes på markedet

Hva hadde skjedd? Her hadde ”noen” snekret sammen noe som ingen kunne levere. Volvo, Audi og Mercedes ga seg før showet hadde begynt. De skjønte sannsynligvis at her skjedde det noe merkelig som de ikke ville være med på. De stusset sikkert over at norsk politi ikke kunne bruke biler som var anerkjente som utrykningsbiler i blant annet England og Sverige. Som kjent drives det der like seriøs polititjeneste som i Norge.

Spesielt var det også da Volvo presenterte den svenske politibilutgaven for nordmennene. Politiet fikk tilbud om å teste bilen, men p.g.a. sykdom var PDMT forhindret fra å være til stede. De hadde kanskje allerede bestemt at Volvo var uaktuell.

Så var det ny uniformering av politibiler. PDMT skuffet ikke! Vi skulle ha samme uniformering som Statens Vegvesen. Våpenskjoldet som vi var stolte over å ha på bilen skulle bort. Forstå det den som kan!

Stå på PDMT, vi venter på flere rariteter og uforklarlige avgjørelser.