Jeg hadde ikke disse problemene tidligere

«Tenk deg at hele grunnmuren under deg ble byttet ut, uten at du merket det, mens du satt i etasjen over og jobbet. Omtrent slik har PDMT flyttet og skiftet ut store deler av datagrunnmuren til politiet».

Publisert Sist oppdatert

Er det virkelig mulig, så fantastisk – tenk, hele datagrunnmuren! Det er jo så øyet blir stort og vått når man leser slike gladmeldinger på Politiets Intranett! Det er så godt å vite for oss som driver med etterforsking av hverdagskriminalitet at på tross av at:

  • Systemer henger seg opp
  • Muligheten for innhenting og sikring av foto og videobevis i straffesaker nå er gjort ubrukelige
  • Man blir kastet ut av sentrale systemer
  • Skriverinnstillingene endres vilkårlig

…så havner PDMT i tetsjiktet når det gjelder grønn kjøling av serverrommet sitt, og de slipper å gå med boblejakke på for å jobbe i datahallen.

Ja, jeg er en enkel sjel. Jeg forstår ikke hvorfor jeg plutselig får utskrifter i størrelse Times New Roman «uleselig smått» når jeg går på en annen skriver enn det jeg pleier, med A5 utskrift på A4 ark. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke klarer å endre dette med utallige forsøk den ene dagen – godsnakk, banning og trusler fånyttes forsøkt – men at det dagen etterpå kommer utskrifter som det skal, uten at jeg løfter en finger.

Jeg forstår ikke hvorfor jeg to av tre dager nektes tilgang til multimedia-PCen vi deler på avsnittet, og når jeg endelig kommer inn og skal lagre bilder, så lagres disse på en katalog jeg ikke får tilgang til etterpå.

Brukerfeil? Ja, det er godt mulig at mange av problemene skyldes brukerfeil. Jeg har kun tre års høgskole i sunt bondevett fra PHS, og ingen mastergrad innen informasjonsteknologi. Men jeg hadde ikke disse problemene tidligere.

Det er mulig at enkelte ting på sikt vil bli bedre, at løsningene vil gå seg til, men akkurat nå driter i om jeg kan sitte på mitt kontor i Kristiansand og skrive ut dokumenter på et lensmannskontor i Sogn og Fjordane.

Det er mulig PDMT har flyttet grunnmuren uten at vi har merket det, men da har ikke PDMT lagt merke til at taket blåste av på veien. Jeg tror det er noen i PDMT som trenger en «reality check».

Til IKT i Agder: dersom jeg er alene om å mene dette, kan mailen kastes og dere kan sende menn i hvite frakker etter meg. Om vi er flere som opplever samme problemer, synes jeg dere skal sende noen signaler videre.

Innlegget ble skrevet etter at denne artikkelen fra PDMT ble lagt ut på intranettet:

Politiets servere i gedigen, grønn flyttesjau

Tenk deg at hele grunnmuren under deg ble byttet ut, uten at du merket det, mens du satt i etasjen over og jobbet. Omtrent slik har PDMT flyttet og skiftet ut store deler av datagrunnmuren til politiet

– I tillegg har vi tatt i bruk en ny modell for kjøling som gjør at vi havner helt i tetsjiktet av «grønne» IT-virksomheter. I korte trekk går modellen ut på å benytte uteluft for «gratis» nedkjøling av inneluften, samt at vi har fysisk skille mellom kalde og varme soner. Med denne nye løsningen bruker vi minimalt med energi for å sikre riktig temperatur i hele datahallen og i hver enkelt datamaskin. Dette gir store miljøgevinster.

– Moderne utstyr er dessuten konstruert for å kunne stå i varmere omgivelser enn tidligere. Det er slutt på å ta på seg boblejakke for å jobbe i datahallen, sier Oppegård.