Hvor ble det av uniforms- reglementet?

Ja, for vi har vel det enda?

Publisert Sist oppdatert

Jeg har i lengre tid fulgt med på uniformeringen til kolleger som står frem i TV-ruta og jeg har tenkt i mitt stille indre at nå er reglementet vårt borte. Men så fant jeg det og fikk rett i mine antagelser.

Jeg synes det er en lei tendens til at spesielt kvinnelige jurister i politiet tydeligvis ikke har sett et slikt reglement. Jeg synes det er fint med langt hår på jenter, men når man bærer uniform skal håret enten settes opp eller samles i en hestehale/flette.

Hårbånd, sløyfer og lignende er ikke tillatt. Halssmykker skal bæres skjult. Ørepynt med liten diameter, som slutter tett til øret, kan nyttes. Sommerskjorte kan nyttes i tiden 1. mai – 30. september. Men jeg tror det er viktig å informere en del kvinnelige kolleger om at dette er en uniformskjorte og ikke en lyseblå bluse. Med det mener jeg at det kun er den øverste knappen som skal være oppkneppet.

Det er greit at folk tar seg godt ut, men det bør etter min mening ikke gå på bekostning av uniformsreglementet.

Jeg nevner til slutt at jeg selv har vært lensmannsbetjent i nærmere 20 år og har helt sikkert ikke vært korrekt antrukket til enhver tid. Allikevel synes jeg det er naturlig med en liten påminnelse/debatt rundt uniformering.

Og jeg har forresten også sett militært personell «påhengt» politiets refleksvest på trafikkdirigering. Om ikke reglementet skal følges må noen fjerne det. Inntil det skjer foreslår jeg at vi skjerper oss.