Å feie ting under teppet

Jeg har gjennom årenes løp vært vitne til at mange har feid ting under teppet. Politiet er også flinke til dette.

Publisert Sist oppdatert

Jeg husker godt da skytegodkjenningen ble innført. Halvparten klarte ikke kravene. Dette ble elegant ordnet ved at nye skyteøvelser kom. Disse var da så enkle at alle og enhver klarte kravene. Da så alt bedre ut.

Dette er et fenomen som ikke hører gamle dager til. På Politihøgskolen har jeg fått høre at de har fjernet krav som har ført til at mange elever har strøket. Livredning, tegn og symptomer i narkotikafaget, og bortfall av karakterer i fysisk er noen av disse.

Jeg husker også godt medarbeiderundersøkelsene som stadig kom i nye versjoner. Forandret slik at problemområdene forsvant. Da mediene og politikerne satte fokus på vådeskuddproblematikken i høst, var våre ledere i ferd med igjen å ta en slik manøver. Nemlig å fjerne våpen fra hofta på landets politifolk. Det er makabert, men vi ble reddet av terroristene i Frankrike.

Kjære ledere der oppe i systemet. Det er feigt å gjemme bort problemer. Dere må tørre å stå for fakta selv om det kan være ubehagelig. Vis oss den respekten det er å innrømme at vi ikke alltid er på topp. Det er flaut når vi ser at teppet buler på grunn av alt som er feid under der.