En advokat har i mine øyne ingen forutsetninger for å lede en politiavdeling som orden

Leder i PF-studentene Martin Danielsen frykter for karrieremulighetene til dagens politistudenter dersom man åpner for at for eksempel jurister kan søke på lederstillinger i politiet.

Publisert

Sverre Bromander i Politijuristene etterlyser større muligheter for «ufaglærte» til å lede an i  politifaglige lederstillinger i politiet.

Med ufaglærte mener jeg de som ikke har utdanning fra Politihøgskolen eller Politiskolen før den tid. 

Hva med de flotte studentene som i disse dager går på Politihøgskolen? Hvilke karrieremuligheter skal vi ha etter endt utdanning?

Skal vi bare bli gående i PB1, PB2 og PB3-stillinger resten av karrieren uten å ha muligheten til å lede an i vår egen etat?

Jeg forutsetter selvsagt at man har tatt mer utdanning etter endt bachelor på PHS for å  kvalifisere seg til en lederstilling i politiet.

Leder i PF-studentene, Martin Danielsen.
Leder i PF-studentene, Martin Danielsen.

En advokat som har «sittet på rompa», slik det ble uttalt i Dagsnytt18 i november, har i mine øyne ingen forutsetninger for å lede en politifagavdeling som for eksempel ordenstjeneste.

En slik person vil aldri kunne virkelig sette seg inn i de problemstillingene som opptar
mannskapet på sin avdeling.

Man kan trolig si mye om utdanningen på Politihøgskolen, men jeg er ikke i tvil om at en bachelor-utdanning fra PHS i bunn gir et godt fundament for videre utdanning og lederkarriere innen politiet. 

Jeg har stor forståelse for at politiet i disse tider må tenke nytt, men jeg frykter for forutsetningene for karrieremulighetene til dagens politistudenter om man nå skal gjøre frislipp på politifaglige lederstillinger til «sivilt utdannede». 

Og hvilket politi ender man opp med da?

Powered by Labrador CMS