GODE ANLEGG: Ordfører i Kongsvinger kommune, Sjur Strand, skriver at man på Kongsvinger har moderne spesialiserte anlegg innenfor et bredt spekter av politifaget. Her fra en PHS-øvelse på Sæter.

Fornuftige tanker fra Ullensaker-ordføreren

Det er viktig og naturlig at Kongsvinger blir en sentral brikke i en eventuell ny politihøgskole, skriver Sjur Strand (Ap), ordfører i Kongsvinger kommune.

Publisert

Les innlegget fra Tom Staahle, ordfører i Ullensaker kommune, her: Vi vil bygge verdens beste politiutdanning i Ullensaker.

Det er ikke så ofte jeg er enig med Tom Staahle (Frp), men han har noen viktige poenger, som jeg håper blir tatt med videre i arbeidet rundt Politihøgskolens framtidige struktur og beliggenhet.

Kongsvinger kommune har i en årrekke hatt et fantastisk samarbeid med Politihøgskolen, og hadde i tiden hvor det var bachelor svært gode tilbakemeldinger fra studentene når det gjaldt de tekniske fasilitetene.

LES OGSÅ: Hvorfor må Politihøgskolen ligge i Oslo?

Sammen med politihøgskolen har vi utviklet tilbud i tråd med politiets behov, særlig innen operativ trening, og etter- og videreutdanning. Ressurser fra beredskapstroppen har vært med å designe øvingsfasilitetene på Kongsvinger. Dette gjør at fasilitetene er spesialtilpasset for øvelse på skarpe oppdrag.

Vi har moderne spesialiserte anlegg innenfor et bredt spekter av politifaget og godt egnede områder for skyting, samt bil- og helikopterkjøring til alle døgnets tider. Vi har også etablert et skyteanlegg med innendørs skytebaner som er unik i nasjonal sammenheng.

LES OGSÅ: PHS-ansatte på Kongsvinger møtte rektor: – Staten er elendige på personalpolitikk

Landets beste fasiliteter

De siste årene er det investert mer enn 350 millioner kroner i et toppmoderne og fremtidsrettet anlegg. Realverdien på anlegget er nærmere 500 millioner utenom tomtekostnad. Anlegget disponerer 5000 mål til øving og har landets beste fasiliteter for skytetrening og skarp øvelse i varierte omgivelser.

I Kongsvinger tilbys politiet unike muligheter for teoretisk utdanning og praktisk øving, alt på ett sted.

Erfarne politifolk legger vekt på at det er svært tids- og kostnadsbesparende å gjennomføre både teori og praksis på ett og samme sted slik det er muligheter for på Kongsvinger.

Utdanningssenteret brukes blant annet til operativ utdanning av beredskapstroppen og livvakt-eskorten, samt leiropphold for andre- og tredjeårsstudenter i bachelorutdanningen. Totalt gjennomføres det årlig cirka 60.000 dagopphold og 30.000 forlegningsdøgn, fordelt på 19 ulike operative etterutdanningsmoduler for politiet.

LES OGSÅ: Reduserer opptaket ved Politi­høgskolen allerede høsten 2018

Godt samarbeid

Anlegget på Kongsvinger er i dag den viktigste garantisten nasjonalt for at norsk politi, inkludert spesialenheter, får riktig trening.

Politihøgskolen i Kongsvinger og Oslo samarbeider svært godt. Oslo mangler øvingskapasitet og Kongsvinger kan avlaste Oslo slik PHS er organisert i dag. PHS Kongsvinger vil også kunne samarbeide med andre lokasjoner som eventuelt velges for en fremtidig politihøgskole.

Å se utvikling av en fremtidens politihøgskole i sammenheng med det man allerede har av tipptopp anlegg og kompetanse, er veldig fornuftig og ikke minst økonomisk. Det er derfor viktig og naturlig at Kongsvinger blir en sentral brikke i en eventuell ny politihøgskole.

LES OGSÅ: Framtiden til PHS i Stavern: - Vi har ikke gitt opp kampen

Powered by Labrador CMS