Politiet tok seg en swing

Da politipatruljen kom over Arendal Swingklubbs dansearrangement, viste politimann Kim Eirik Nygaard frem gamle kunster.

Publisert

Under et dansearrangement til Arendal Swingklubb fikk både deltakere og publikum seg en gledelig overraskelse, da også politiet ble med på dansen. Nå går videoen av den dansende politimannen verden rundt, og har knappe to uker etter publisering over 500.000 avspillinger. I tillegg er videoen delt over 3000 ganger på Facebook. 

 Utrolig artig
Den dansende politimannen heter Kim Eirik Nygaard og er sommervikar i Arendal. Han forteller til Politiforum at han begynte å danse swing som 16-åring, og har danset sporadisk siden da. Dansen i Arendal fikk mange reaksjoner. Mens noen stirret vantro, koste andre seg og filmet dansingen. 

– Jeg synes det er utrolig artig at filmen har blitt delt så mange ganger, men og litt rart at folk har fattet så sinnssyk interesse, forteller Nygaard. 

Politimannen takker ikke nei til en dans, og sier at han vil benytte seg av muligheten hvis han blir bydd opp til dans, dersom det er tid, sted og anledning for det. 

Også Nygaards kolleger har reagert positivt på dansen, og filmen ble vist på stasjonen.

– Folk jeg ikke har snakket med vet nå hvem jeg er, på tross at jeg bare er sommervikar!

Tillit og relasjoner til publikum 

Ole Kristoffer Ravn er en god venn av Nygaard, og er for tiden i sommerjobb som politi ved Ålesund politistasjon. Han har også sett videoen, og synes det er fantastisk at politiet kan møte publikum på denne måten, og bygge tillit og relasjoner.

Jeg måtte le litt da jeg så den, fordi når han fortalte at han likte å danse på fritiden så tenkte jeg aldri at han kom til å få bruk for det i politiet, men der tok jeg grundig feil. 

Han synes det er flott at politiet får positiv omtale, og at publikum får se den positive siden av politiet.

Det er kjempegøy at folk kan se at politiet er mennesker vi også, med ulik bakgrunn og ferdigheter. Det er kjempetrivelig for oss i politiet, og ikke minst for Kim som jeg vet at kommer til å bli en dyktig politimann, avslutter Ravn.