Tidligere politimester Christine Fossen.

Blir FN-politisjef i Sør-Sudan

Tidligere politimester Christine Fossen er utnevnt til stillingen police commissioner i FN-operasjonen UNMISS i Sør-Sudan.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

Fossen har siden 2019 vært spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet, etter at hun da gikk av som politimester i Sør-Øst politidistrikt.

– Det var flere godt kvalifiserte søkere, og det er svært gledelig at FN valgte Christine Fossen til denne sentrale lederstillingen. Det viser at norsk politi har høy tillit. Utnevnelsen av Fossen er også et viktig bidrag til å styrke kvinneandelen i ledelsen av fredsoperasjonene, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland i pressemeldingen.

Fossen er utdannet jurist, og startet sin karriere i politiet i 1990. Hun har vært i politi- og påtalemyndigheten i totalt 28 år, i seks ulike politidistrikter - 19 av årene som politimester.

– Det er ikke hverdagskost at ledere i norsk politi går inn i stillinger på så høyt nivå i FN. Vi ønsker Christine Fossen lykke til med en spennende og viktig oppgave, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Fossen har tidligere også vært Head of Mission i TIPH, Temporary Mission of Hebron. Hun har også gjennomført Forsvarets høyskoles sjefskurs og UN Senior Mission Leader Course.

Som police commissioner vil Fossen lede 1908 politimenn og -kvinner i til sammen 10 regioner over hele Sør-Sudan.

Powered by Labrador CMS