Politistudenter på skytebanen i Stavern. Dette er et syn noen håper å se på Rygge i framtida.
Politistudenter på skytebanen i Stavern. Dette er et syn noen håper å se på Rygge i framtida.

Millioner til etterforskning av vold mot barn, og skytebane på Rygge

I revidert nasjonalbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringspartiene, Venstre og Krf er enige om revidert nasjonalbudsjett. Med det følger det penger til skytebane på Rygge i Østfold.

300.000 kroner skal brukes på å utrede skytebanen, og ytterligere 2,8 millioner for å bygge den. Det er Forsvarsbygg som skal utrede skytebanen, og lokale krefter håper en ny skytebane kan bygges allerede i 2018.

– Vi har mange ansatte som trenger betydelige mengder trening hvert eneste. Vi er veldig glade for at et stort flertall går for en slik løsning, sier Arne Jørgen Olafsen, visepolitimester i Øst poiltidistrikt, til Moss Avis.

Lokale krefter i Østfold setter også skytebanen i sammenheng med et ønske om å få etablert en ny Politihøgskole i nærheten.

– Jeg er veldig glad for at Stortinget nå bevilger penger for å sikre Øst politidistrikt forutsigbare treningsforhold på Rygge. Det er motiverende at prosjekt Rygge beredskapssenter gir konkrete resultater for operative mannskaper og at Stortinget igjen anerkjenner satsingen ved å bevilge ressurser til videre drift, sier Svein Holtan, som er prosjektleder for Rygge beredskapssenter og som jobber for å få flere politiressurser etablert i Rygge-området.

Ekstrabevilgning til overgrep mot barn

Regjeringen styrker også politiets budsjetter når det kommer til etterforskning av vold og overgrep mot barn. Her er tildelingen på 10 millioner nye kroner.

Høyre, Frp, Venstre og Krf viser til økningen i antall anmeldelser av seksuallovbrudd mot barn.

«Dette har resultert i en stor pågang ved Statens Barnehus, både når det gjelder tilrettelagte avhør og oppfølging av volds- og overgrepsutsatte barn. Det er helt avgjørende at politiet har ressurser til å etterforske vold og overgrep mot barn, og at Statens Barnehus har kapasitet til å gjennomføre tilrettelagt avhør.» skriver de tre partiene i forliket.

Som følge av at politiet har fått økte ressurser de siste årene, tildeles også domstolene flere midler.

LES OGSÅ: Slik tryller justisminster Amundsen med budsjettet

Powered by Labrador CMS