Sjekk disse Rosa sløyfe-dansemovsa

Oppfordringen fra politiet i Elverum er klar: Støtt brystkreftaksjonen. Dansevideoen går nå viralt på sosiale medier.

Oktober betyr Rosa sløyfe-aksjon, hvor målet er å vise solidaritet med brystkreftrammede og å støtte brystkreftforskning.

Siden aksjonen startet opp i 1999 har det vært en rekke kreative måter for å vise støtte til Kreftforeningen. Blant dem er politiet i Elverum, og nå går den viralt på Facebook.

For bak den brune garasjeporten på politistasjonen skjuler det seg råe dansemoves fra kollegene med både rosa hansker, rosa ballonger og rosa undertøy - og med sjefen i spissen.

− Vi ønsker å støtte en god sak. Så da vi fikk forespørsel om å stille opp, sa vi selvsagt ja. Jeg håper dette har bidratt til å få mer oppmerksomhet om en viktig sak, sier fungerende politistasjonssjef Ove Osgjelten til Politiforum. 

Selv er han personlig engasjert etter at samboeren nettopp gjennomførte en brystkreftoperasjon. 

Nå håper han mange vil gi støtte og at innbyggerne i Elverum blir med på mosjonsløpet på Stavåsen på søndag.

Entusiasme og god stemning

MYE MORO: − Det ble mye smil og latter da vi spilte inn videoen. Vi brukte en halvtime på å bare komme i takt og pynte garasjen med rosa tekstiler og ballonger, forteller Osgjelten.

Det var Roger Haugen som tok kontakt med Elverum politistasjon. Han har i flere år engasjert seg i Rosa Sløyfe-aksjonen lokalt, og sørget i fjor for at Cirkle K-stasjonen i Elverum ble den som samlet inn mest penger i blant kjedene i Hedmark.

­− Vi visste vi var garantert mye oppmerksomhet hvis politiet ville stille opp, og jeg ble så glad da de umiddelbart svarte ja, og at de var så entusiastiske. Nå er jeg strålende fornøyd med at vårt lokale politi vil bidra til å få oppmerksomhet til aksjonen. Dette vil være med på å skaffe mer penger til kreftforskingen.

Han forteller at mange av de politiansatte stilte opp på kort varsel. 

− Vanligvis er det jeg som må finne på de crazy tingene. Men her kom jeg til dekka bord. De hadde ideer, kobla musikk, og danset i vei. 

Og Osgjelten forteller om god stemning på "settet". 

– Det ble mye smil og latter da vi spilte inn videoen i går ettermiddag. Vi brukte en halvtime på å bare komme i takt og pynte garasjen med rosa tekstiler og ballonger.

– Men de lyserosa hanskene, er det noe du bruker til daglig?

–  Nei, det bruker jeg ikke til daglig i tjenesten. Rosa latexhansker var kun for denne anledningen, sier Osgjelten og ler.

Litt lenger sør i Hedmark kastet også Kongsvinger-politiet seg med på lignende aksjon for et par år siden. Flere ansatte var med på Movember, en årlig kampanje for å støtte opp om blant annet testikkelkreft og prostatakreft.

Powered by Labrador CMS