Bokanmeldelse: Spennende plott og god skrivekunst

Handlingen spinner rundt et grufullt drap, menneskehandel, prostitusjon og et mystisk selvdrap.

Publisert

Noen få av våre kolleger skriver kriminalromaner, og Terje Bjøranger er en av dem. Til daglig jobber Bjøranger som politiadvokat hos Kripos, og han har etter hvert utgitt hele fire romaner.

I «Barcode» møter vi politietterforsker Charlie Robertsen i Oslo politidistrikt. Han er en klassisk roman-politimann av det mindre troverdige slaget, med tilhørende egenskaper som et problematisk forhold til Spesialenheten, alkohol og ledere.

Personskildringen går ikke dypt, og utover det mest elementære kommer en ikke under huden på hovedpersonen. Handlingen spinner rundt et grufullt drap, menneskehandel, prostitusjon og et mystisk selvdrap, og historien har bra driv og er spennende nok.

 

Fakta

Tittel: Barcode
Forfatter: Terje Bjøranger
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 384

Selv om hovedpersonen er etterforsker mangler det ikke på action i boka, uten at Robertsen blir noen actionhelt av den grunn.

Plottet i boka er godt og troverdig, og det er dette mer enn actionsekvensene som gjør boka god. Klassiske politi-antihelter er ikke min personlige favoritt når det kommer til kriminalromaner. Jeg kan styre meg for middels troverdig action også. På tross av dette har denne boka vært en positiv opplevelse, og innimellom vanskelig å legge fra seg.

Et spennende plott og god skrivekunst gjør åpenbart mye for den gode leseropplevelsen, og nå er det så ille at jeg må kjøpe flere bøker av krimforfatteren på Kripos. Det er ingen dårlig attest. 

LES OGSÅ: Dette er hjelp til selvhjelp av høy klasse

Powered by Labrador CMS