Politihunden Peter bjeffer barna i søvn

Testpanelet likte boka svært godt

Publisert

Kollegene Sveinung Andersen og Herman Eileraas fra Haugesund har skrevet bok om politihunden Peter. Ambisjonen er at «Politihunden Peter og barnehagemysteriet» er den første i en serie bøker om politihunden Peter, og noe av hensikten er å ufarliggjøre politiet for barn.

Handlingen i boka er konsentrert rundt en leteaksjon, foranlediget av den mystiske forsvinningen til barnehagekatten fra Haugeby barnehage. Jeg røper neppe for mye når jeg avslører at Peter og hundefører John både må takle både uforutsette hinder, ville dyr og en overraskende slutt.

Personlig syns jeg boka var noe barnslig pjatt, full av unøyaktigheter og med et lite troverdig plott. Og hvem vil kalle en politihund for Peter?

Derfor fremla jeg boka for et uhildet testpanel på to personer, hvorav én er fire og én er seks år. Det burde passe bedre for den oppgitte målgruppen på 2-7 år.

Testpanelet likte boka svært godt. Faktisk så godt at den måtte leses som godnatthistorie flere ganger, til tross for hard konkurranse fra «Trafikkvennen Tarkus», «Rampete Robin» og en gammel utgivelse av «Morfar er sjørøver».

De var tilsynelatende imponert over både den spennende historien og de fine tegningene, og begge sier de gleder seg til kommende utgivelser i serien.

Politihunden Peter - barnehagemysteriet

Forlag: AnderAas forlag

Forfattere: Sveinung Andersen og Herman Eileraas

Pris: 249 kroner

Powered by Labrador CMS