Mørke hjerter av Hanne Kristin Rohde.
Mørke hjerter av Hanne Kristin Rohde.

Spennende og intens krim

Du kommer tett på etterforskningsledelsen ved Oslo politidistrikt i denne boken.

Publisert Sist oppdatert

Mørke hjerter (Hanne Kristin Rohde)
358 sider (Kagge forlag)

Ja, så tett på, at du lurer på hva som er fiksjon, og hva som er virkelighet. Hanne Kristin Rohde har hentet inspirasjon til en spennende krimhistorie fra tiden som sjef for vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt. Det gjør grunnlaget handlingen troverdig.

Spekket med etterforskersjargong er dette endelig en krimforfatter som faktisk vet om en person er mistenkt, siktet eller tiltalt. For oss i bransjen, gir dette ytterligere troverdighet til handlingen.

Som i hovedstadens krimmiljø, foregår handlingen i et forrykende tempo. Det er ingen kjedelige passasjer. Vi finner unge jenter utsatt for menneskehandel, og vi får innsyn i et miljø man liker å tro ikke eksisterer her i landet.

En vanskelig etterforsking blir enda vanskeligere når bokens hovedperson Wilma opplever interne lekkasjer til pressen og en svak ledelse som er mer opptatt av økonomi enn å fange en løs voldtektsforbryter og drapsmann. I tillegg involveres privatlivet til hovedpersonen på mer enn én måte.

Hva som er Wilma, og hva som er Hanne Kristin Rohde i boken, vet bare Rohde selv. De som kjenner etterforskermiljøet ved Oslo politidistrikt, vil kunne kjenne seg igjen i deler av en fargerik personflora. Rohde har et godt tak på å male ut gode og erfarne etterforskere. Hun tilkjennegir et spennende kvinneblikk i sine observasjoner, gjennom Wilma i en bok uten dødpunkter.

I en bok som må være med i sekken til vinterferien.