«Bare et barn» av Hanne Kristin Rohde.
«Bare et barn» av Hanne Kristin Rohde.

Ny troverdig og spennende krimroman fra Rohde

«Bare et barn» trekker deg inn i en verden du er glad du bare leser om.

Publisert Sist oppdatert

Bare et barn (Hanne Kristin Rohde)
Kagge forlag

Dramaet er i gang fra første anslag. Med korte, intense setninger trekkes leseren inn i et drama som starter dypt inne i det store politihuset i Oslo. Nok en gang bruker den tidligere politiinspektøren Hanne Kristin Rohde sin grundige kunnskap til å bygge opp en troverdig og spennende kriminalhistorie, som åpner øynene inn i noe du ikke har tenkt på før.

Min målestokk på hvor god en bok er, er hvor lett jeg finner tid til å lese. Persongalleriet, situasjonene og plottet trekker leseren med spenning inn i en verden du er glad du bare leser om. Sidene gikk unna som en røyk.

Selve plottet griper inn i noe som går utenfor selve krimhistorien. Hva skjer egentlig med de mindreårige asylsøkerne som bare blir borte fra mottakene? I politiet vet vi at i mange tilfeller overgår virkeligheten fantasien. I bokens tilfelle, håper jeg det motsatte, at Rohdes fantasi går utenpå virkeligheten.

Persongalleriet inne fra politihuset kjenner vi igjen fra Rohdes første bok «Mørke hjerter». Noen trygge og gode etterforskere som ofrer alt for en oppklaring, en livaktig maktkamp med overordnede som er mer opptatt av budsjett enn kriminalitet, og et drivende press fra media.

Fordi dette er en krimroman, og ikke et politidokument, er det befriende at Rohde ikke bruker sin enorme politikunnskap til å beskrive alt pinlig korrekt. Det hadde blitt for omstendelig. Derfor tilgir jeg at hovedpersonen Wilma, seksjonsleder for vold og sedelighetsforbrytelser, selv er med ut der dramatikken utspiller seg. Stikk i strid med virkeligheten, men likevel troverdig. Har du gått inne i politihuset, vil du nikke gjenkjennende til detaljene.

Rohde aksler seg for å bli landets nye krimdronning. Med «Bare et barn» og 50.000 i opplag for «Mørke hjerter» legger hun inn et godt bud på tittelen.