Ellen Ulltveit-Moes «Leder i endring» tar utgangspunkt i deg selv som leder.
Ellen Ulltveit-Moes «Leder i endring» tar utgangspunkt i deg selv som leder.

Veldig relevant for det etaten nå står overfor

«Leder i endring» for et politi i endring.

Publisert

Det er noen år siden 22. juli-kommisjonen kom med sin rapport, hvor det ble satt fokus på politiets ledelse og kultur. Siden da har det kommet en rekke bøker om ledelse både for toppledere og mellomledere.

Endringene i politiet med «Nærpolitireformen» stiller meget store krav til ledelse både sentralt og lokalt.

En helt ny bok på Hegnar Media forlag, «Leder i endring», er meget relevant for det etaten nå står ovenfor. Forfatteren, Ellen Ulltveit-Moe, har både erfaring med leder- og organisasjonsutvikling og som coach, blant annet for Justisdepartementet og underliggende etater. Hun har også selv vært leder.

Det er en litt annerledes ledelsesbok da den tar utgangspunkt i deg selv som leder. Hvem er du som leder og hvordan virker du på andre? Hvordan kan du bli en tydeligere og tryggere leder?

Fakta

  • Tittel: Leder i endring
  • Forlag: Hegnar media forlag
  • Forfatter: Ellen Ulltveit-Moe

Boka tar også opp hvordan du kan utvikle deg selv og forbedre ditt forhold til medarbeiderne og andre ledere.

For en travel leder som ønsker råd og veiledning er dette en meget nyttig bok. Det gjelder for eksempel vanskelige samtaler, å fatte beslutninger, å skape gode relasjoner og få økt selvinnsikt. Boka behandler disse og andre temaene på en lett og ledig, men allikevel seriøs måte. Det ligger åpenbart et enormt arbeid bak denne boka.

Boken henvender seg først og fremst til mellomledere, men også til andre som ønsker bli ledere.

Et lite minus er at noen av temaene er behandlet relativt kortfattet, men det kompenseres både av at den dekker så mange temaer omkring leder i endring og ledelse i endringstider, og samtidig at det er godt med referanser for videre lesning.

Det er en praktisk og nyttig bok som jeg trygt kan anbefale for ledere og andre i politiet.

Powered by Labrador CMS