"Og det skjedde i de dager..."

... at det utgikk et budskap fra Justisminister Anundsen om at Norge skulle få en rapport. Les juleblogg fra Politikvinne.com.

Publisert Sist oppdatert

Og det skjedde i de dager at det utgikk et budskap fra Justisminister Anders Anundsen om at Norge skulle få en rapport. Dette var rapporten om den største endringen av norsk politi i ny tid. Og alle i polititjenesten ventet for å la seg endre, hver i sitt distrikt.

Vi går og lurer på når det skal skje? I ei god stund har vi trodd den skulle komme. Kanskje neste uke, om to eller i alle fall før jul har vi fått høre. Her i nord har sola har tatt ferie og vi har kun den blå timen som bringer litt lys over landskapet. Lyset minner oss om fargen på etaten vår. I år venter vi ikke bare på at jesusbarnet skal bli født, men også på rapporten som skal skissere hvilke endringer som skal skje i politiet.

Vi har venta lenge nå. I likhet med Jomfru Maria som i disse dager går og venter på å få føde, vet vi som kvinner hvilken følelse man har i kroppen når fødselen nærmer seg. Man går og trør. Man kan ikke finne på de store tingene, for plutselig så skjer det og da må man være klar. Jeg tror mange politidistrikt og ledere kjenner litt på den følelsen. De venter på at noe skal skje. De kan ikke iverksette de store tiltakene organisasjonsmessig eller bemanningsmessig. Politiet er lovet store endringer, politihverdagen skal bli helt annerledes i ny struktur. Det skal bli nye former å jobbe på og en ny organisering. Dette er jo også likt med å få et barn. Tilværelsen blir totalt forandret og hele livet blir endret. Det går seg fort til, det er utrolig hva man kan takle. Politiet er nok veldig klar for å ta fatt på en ny etappe når det gjelder endring. Selv om man må påregne noen barselstårer når det er kaos, man er mitt oppi noe nytt og man føler at man ikke har helt kontroll

Når man går og venter på en slik endring er ventetiden lang. Jeg går og føler på at rapporten vi venter på har overskredet termin for lengst. Jeg tenker at Politi-Norge er overklare til å ta den i mot. Mange har lurt lenge nok på hvilke føringer som kommer. Vil det være jobb til meg på det stedet jeg bor? Har jeg fremdeles jobb i politiet? Vil jeg få endrede arbeidsoppgaver?

Vi har blitt fortalt at endringene skal komme, det ble sagt at en rapport som beskrev dette skulle komme før jul. Det er 4 dager igjen… Den kommer ikke. Sola rekker å snu, den blå timen blir lysere. Forhåpentligvis får vi snart lese oss til noe innsikt.

Skal man ta tankerekken litt videre, så er det slik at når en kvinne går 14 dager over termin får hun medisinsk hjelp til å igangsette fødselen. Og skjer det ingen ting da, blir det keisersnitt. Mulig er det slik at man må gå til det skrittet og ta seg inn i justisdepartementet og fysisk hente ut rapporten. For det drøyer nå. Når underet skjer og rapporten foreligger, får vi håpe at politiet får morsfølelsen og trykker den til sitt bryst.

I ventetiden og fra det blå lyset her nord, ønsker vi alle våre lesere ei god jul og et riktig godt nyttår.