Røykbomber mot politiet

Et massivt politioppbud slo til mot Blitz-miljøet i Oslo lørdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Fem personer er anholdt for ikke å etterkomme politiets pålegg, og en person er pågrepet for vold mot politiet. Samtlige er kjørt inn til sentralarresten.

Det sier innsatsleder Torgeir Brenden til Politiforum etter at et massivt politioppbud slo til mot Bliz og huset deres i Pilestredet lørdag ettermiddag.

Oslo-politiet benyttet sitt effektive konsept som kalles MIK (mobilt innsatskonsept) og hadde kalt inn mannskaper fra alle operative avdelinger forut for en Blitz-demonstrasjon lørdag ettermiddag.

Demonstrasjonen var igjen rettet mot en tatoo-forretning på Holbergs plass som blitzerne setter i forbindelse med en russisk statsborger, en kjent høyreekstrem, som meldte seg til Politiets utlendingsenhet og hadde revolver i lommen.

Blitz har gjennomført en rekke demonstrasjoner mot forretningen, som de mener sympatisererer med den nå utviste russeren og hans venner i Norge. En av politiets Magirus lastebiler sperret portrommet inn til forretningen og umuliggjorde at demonstrantene tok seg frem til den.

Like etter klokken 1600 kunne politiets innsatsledere konstatere at det ble benyttet kasteskyts fra Blitzerne, blant annet en røykbombe. MIK-lastebiler ble da benyttet for å sperre Holbergs plass. Da demonstrantene, et titall, nærmet seg plassen, ble de effektivt sperret inne i gaten med et masstivt oppbud av politi.

Flere av demonstrantene var maskert, noe som ikke er tillatt ved demonstrasjon. Ei heller var demonstrasjonen lovlig, ifølge innsatsleder Rune Instebø, som ledet aksjonen på stedet. Også visepolitimester i Oslo, Hans Halvorsen, overvar aksjonen.

Politiet bekreftet lørdag kveld at hele Blitz-huset ble ransaket mens aksjonen ved Holbergs plass pågikk. Narkotika, to kniver og kasteskyts er beslaglagt.

Det deltok mannskaper fra hele ordensavdelingen i Oslo, inkludert mannskaper fra Rytterkorpset, Hundetjenesten og Havnepolitiet samt orgkrim og Beredskapstroppen.

Powered by Labrador CMS