STOR STAS: Det var et rørende øyeblikk for både publikum og PF-lederen da Martinsen ble æresmedlem. Sigve Bolstad (til venstre) fikk også æresmedlemskap under landsmøtet.
STOR STAS: Det var et rørende øyeblikk for både publikum og PF-lederen da Martinsen ble æresmedlem. Sigve Bolstad (til venstre) fikk også æresmedlemskap under landsmøtet.

ÆRESMEDLEM

Ble PFs første kvinnelige æresmedlem

Reidun Martinsen og Sigve Bolstad fikk æresmedlemskap i Politiets Fellesforbund (PF) under fagforeningens landsmøte. Martinsen er også den første kvinnen som tildeles æresmedlem.

Publisert Sist oppdatert

Martinsen, med over 20 års fartstid som tillitsvalgt både lokalt og sentralt i Politiets Fellesforbund (PF), er den første kvinnen som tildeles æresmedlemskap i fagforeningen.

– Denne utnevnelsen betyr svært mye for meg. Den er en stor ære. Jeg føler at dette er en fantastisk verdsettelse av et langt organisasjonsliv. Takhøyden, inkluderingen, vennskapet, kunnskapen og samholdet som hele tiden har preget Politiets Fellesforbund, har så til de grader passet meg og mitt syn på hvordan folk skal oppføre seg og jobbe sammen, sier Martinsen til PF.no.

Godt humør og «snertne» replikker

– Denne utnevnelsen betyr svært mye for meg. Den er en stor ære.

Reidun Martinsen, æresmedlem

«Med sin gode kunnskap, evnen til å møte godt forberedt til møter og ekstremt gode hukommelse som støttes av detaljerte notater fra utallige møter, har hun vært en meget respektert og til dels fryktet motpart og leder i møter både sentralt og lokalt. Hun har gjennom alle år hatt en styrke med å tenke og handle helhetlig for medlemmene, uansett profesjon. Reidun kjennetegnes også med sitt gode humør og med "snertne" replikker - etter en hedmarkings tenkepause», heter det i begrunnelsen.

Bolstad får på sin side æresmedlemskap etter en tillitsvalgtkarriere hvor han både har vært leder av Oslo politiforening, samt nestleder og leder av PF, fram til han gikk av i mars i år.

– Dette var en stor ære! Og det viktigste er at dette er en utmerkelse som kommer fra fellesskapet, fra mine egne. Jeg setter enormt stor pris på den faglige dyktigheten, gjennomslagskraften og stå-på-viljen som fagforeningen har, men jeg setter minst like stor pris på det vennskapet og samholdet som jeg alltid har opplevd i min tid i først Oslo Politiforening og deretter sentralt i Politiets Fellesforbund, sier Bolstad til PF.no.

«Sigve har gjort en særskilt innsats som forbundsleder og nestleder. Han har vist gode egenskaper utover lederrollen, som samlende og bygget viktige nettverk for å oppnå Politiets Fellesforbunds mål og politikk for våre medlemmer», heter det i begrunnelsen.

Flere fikk heder

Det er totalt ni æresmedlemmer PF, inkludert blant annet tidligere forbundsleder Arne Johannessen og tidligere Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt.

I tillegg til de to æresmedlemskapene, delte også PF ut åtte hederstegn.

Disse gikk til: Anna Holter Sollien, Arild Hustad, Astrid Røren, Brit Jorun Krogstad, Iver Aage Iversen, Kristin Aga, Geir Nordkil og Lill Heidi Tinholt.

PÅ REKKE: Det var flere som fikk heder under Politiets Fellesforbunds landsmøte 2022.
PÅ REKKE: Det var flere som fikk heder under Politiets Fellesforbunds landsmøte 2022.
Powered by Labrador CMS