DEBATTINNLEGG

Ei hand å holde i for de som trenger det

En førjulshilsen fra hovedverneombudet i Sør-Øst politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Det finnes mange helter i samfunnet vårt. Spesielt i disse tider. Men det finnes også ekte superhelter blant oss. Alt for mange faktisk. For dette er helter som skulle fått slippe å være helter.

Bjørn Druglimo, hovedverneombud i Sør-Øst politidistrikt.
Bjørn Druglimo, hovedverneombud i Sør-Øst politidistrikt.

Små uskyldige barn hvor livet har tatt en brutal og uventet vending. Et liv hvor hverdagen er blitt en kamp for å overleve. Et liv hvor latter er blitt til tårer, gleder til sorger og drømmer til mareritt.

Mammaer og pappaer som står midt i livets verste kamp. De som elsker sine små herfra til månen og tilbake. De som ofrer alt å beskytte sine kjære. De som aldri gir opp.

Familier som opplever smerter, utmattelser og fortvilelser. Lange sykehusinnleggelser og tøffe cellegiftkurer. Små lyspunkter i møter med verdens beste sykehusklovner. Møter med andre barn som er blitt friske, eller små barn som ligger på lindringsavdelinger og venter på å dø.

Dere er våre superhelter. Med en tapperhet som er ubeskrivelig. Tøffere enn toget og sterkere enn Pippi Langstrømpe. Og selv om dere ikke har rød kappe og ikke kan fly, så er dere virkelig definisjonen på ekte superhelter.

Derfor er denne førjulshilsen til alle dere som akkurat nå opplever det verste livet kan by på. Stå på videre! Måtte det gå bra med dere alle til slutt!

Til alle oss andre, - la oss bidra for de som trenger det ved å vise omsorg, kjærlighet og ikke minst strekke ut ei hjelpende hånd. For det er som det blir sagt: «Gode venner er som stjerner. Det er ikke alltid du ser dem, men du vet at de alltid er der.»

God jul og godt nytt år!

LES OGSÅ: Det er greit å snakke om det

Powered by Labrador CMS