Revidert nasjonalbudsjett: 100 millioner ekstra til politiet

Av dette skal 88 millioner gå til nye biler og annet nødvendig utstyr.

Publisert

Politiet får 100 millioner kroner ekstra til å kjøpe nytt utstyr, skriver NRK. Dette er langt mer enn det som først ble varslet da statsbudsjettet kom. 

Av denne summen, skal 88 millioner kroner gå til nye biler og annet nødvendig utstyr. 12 millioner vil gå til voldsalarmer, og regjeringen vil også utsette gevinstuttaket for nærpolitireformen for 2019. Dermed økes politiets budsjettramme i 2019 med 51 millioner kroner, som kommer i tillegg til utstyrspakken. 

- Det er viktig at vi både sørger for at politiet får en bedre økonomisk ramme og at vi får investert i nytt utstyr, for det trenger politiet. Bilen er blitt et kjempeviktig arbeidsverktøy. Den er full av utstyr som gjør at man kan kommunisere raskere og mer effektivt, sier justisminister Jøran Kallmyr, til NRK. 

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, er likevel tydelig på at dette ikke løser alle problemene, og mener etterslepet i politiets budsjetter er i milliardklassen. 

- Det er positivt at det kommet penger, men jeg presiserer strekt at norsk politi ikke er friskmeldt med de pengene som kommer. Men det er gledelig, og grunn til å gi ros for at det kommer mer penger, sier Bolstad, til NRK. 

Da statsbudsjettet ble lagt fram 8. oktober i fjor, ble politi- og lensmannsetaten tildelt et budsjett på totalt 19, 7 milliarder kroner. Det var en økning på nesten 1,3 milliarder kroner fra det vedtatte budsjettet for 2018, og det utgjør en økning på sju prosent.

Av dette utgjør driftsutgiftene i politiet nesten 18 milliarder kroner, opp 866 millioner fra i fjor. 

LES OGSÅ: Statsbudsjettet 2019: Dette foreslår regjeingen å gi politiet i statsbudsjettet

Powered by Labrador CMS