En rekke nye biler utenfor PFTs lokaler på Jahren.

Her står ti splitter nye biler, spesialbestilt til Nato-øvelsen

Kjøpt av Politidirektoratet.

Publisert

Når den store Nato-øvelsen «Trident Juncture» går av stabelen i oktober og november, involverer det også mange politifolk. Etter det Politiforum forstår, skal blant annet politifolk og militærpoliti jobbe sammen og dele utrykningskjøretøy.

Forrige uke dukket det opp rykter om at ti splitter nye biler hadde blitt kjøpt inn til øvelsen. I distrikter med begrenset økonomi, undret man seg hvordan bilene hadde blitt finansiert og om bilene var kjøpt inn etter avtale.

Like før helgen bekreftet Politiets Fellestjenester at de hadde anskaffet ti nye kjøretøy.

«PFT fikk våren 2018 i oppdrag fra Politidirektoratet å skaffe ti kjøretøy til de tre politidistriktene som blir direkte involvert i øvelse TRJE18 (Nato-øvelsen Trident Juncture, journ.anm.). Bilene ble som kjent levert fra PFT til Møre og Romsdal, Innlandet og Trøndelag politidistrikt denne uken.», skriver kommunikasjonsrådgiver Bente Klæstad i en e-post til Politiforum.

Sju av de nyeste hundebiler

En rekke nye biler utenfor PFTs lokaler på Jahren.

Bilene det er snakk om, er sju nye hundebiler, to sivile BMW patruljebiler og en sivil BMW patruljebiler. Dermed dekkes innkjøpet av avtalene politiet har med Volvo og BMW for biler i dag.

Prisen for en politibil er godt over én million kroner. Den totale prisen for innkjøpet til Nato-øvelsen kan trolig estimeres til mellom 12 og 14 millioner kroner. Ståle Årdal i Politidirektoratet sier bilene er betalt av Politidirektoratet.

– Bilene er betalt av POD. De vil bli lånt ut til de berørte politidistriktene i forbindelse med Trident Juncture.

Forrige måned fortalte Politiforum at nye Volvo V90 ville bli ny hundebil. Bildet Politiets Fellestjenester har tatt av de ti nye bilene, viser at de sju hundebilene er av den splitter nye V90-en.

– Hvor vil bilene bli brukt etter øvelsen?

– Det er ikke avgjort hvor disse bilene skal etter TRJE18. Når oppdraget er over skal bilene leveres tilbake til PFT. De vil så blir tilgjengelig for bestilling på vanlig måte for distriktene, sier Ståle Årdal i Politidirektoratet.

Bilene ble levert i forrige uke, til distriktene som skal benytte dem under øvelsen. Der skal de være fram til januar 2019. Deretter leveres de tilbake og fordeles gjennom vanlig biltildeling.

Powered by Labrador CMS