Jørgen Bergersen jobber til daglig på Moss politistasjon, men i kveld gir han alt for å komme til Idol-finalen.
Jørgen Bergersen jobber til daglig på Moss politistasjon, men i kveld gir han alt for å komme til Idol-finalen.

Ingen finaleplass for Jørgen

Fredag kjempet politibetjent Jørgen Bergersen (26) om plass i Idol-finalen. Men nå er det tilbake til etterforskningsjobben i Moss.

Publisert Sist oppdatert

– Fram til nå har det gått veldig greit å kombinere jobben med Idol-deltakelsen. De første episodene ble spilt inn da jeg akkurat hadde gått ut i ferie. Nå blir det litt vanskeligere, sa Bergersen til Politiforum før semifinalen.

Fredag sang 26-åringen, som til daglig jobber på operativ etterforskning på Moss politistasjon, i Idols femte og siste semifinale. Med 80-tallsklassikeren «Don’t stop believing» av amerikanske Journey, forsøkte Bergersen å overbevise TV-publikumet.

– Det er en sang som krever sitt å mestre, så vi får se hvordan det går! sa han.

I forkant av semifinalen hadde han møte med ledelsen på politistasjonen for å planlegge for en eventuell finaledeltakelse.

– Da blir det fulltid, og da må jeg antagelig ta permisjon uten lønn. Men jeg håper jo å gå videre. Det er det jeg går for.

Men da stemmene ble telt opp fredag kveld ble det klart at årets Idol var over for Jørgen, som sang som nummer fire i semifinalen. Dermed blir det ingen politibetjent på scenen i Oslo Spektrum senere i høst.

Positiv ledelse

Bergersen har holdt på med musikk siden han var 11-12 år gammel, og har skrevet låter og spilt i band i mange år. I 2007 forsøkte han seg på Idol for første gang, og kom seg så langt at han var blant de 100 beste.

Den gangen var deltakelsen planlagt, i år skjedde det mer spontant.

– En sen fredagskveld meldte jeg meg på. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å være med, og var egentlig veldig skeptisk til å delta. Jeg lurte på om det ville være greit å kombinere med politijobben, sier 26-åringen.

Han har ennå ikke jobbet i politiet i stort mer enn ett år.

– Jeg visste jo at hvis man kom langt i Idol, så ville det ta tid. Samtidig har det alltid vært en drøm å ta musikken opp et nivå. Og jeg tenkte at dette er jo egentlig bare en sang- og musikkonkurranse.

Da han først tok opp problemstillingen med politiledelsen, var de veldig positive.

– Stasjonssjefen og politimesteren synes det var ok, så lenge jeg oppførte meg. Det skal jeg klare!

Satset på seier

Etter å ha kommet seg helt til semifinalen i talentshowet med over en halv million seere, er det ikke til å unngå at man blir litt eksponert. Så også for politibetjenten i Moss.

– Jeg ble gjenkjent under et oppdrag. Jeg jobbet i sivil, og skulle løpe etter en person som stakk av. Akkurat da ble jeg stoppet av noen som spurte om jeg var med i Idol. Det var en rar situasjon, smiler 26-åringen.

– Hva sier kollegene til at du er med på Idol?

– De synes det er stas! Jeg har tre kolleger blant publikum under semifinalen, og jeg håper på mange stemmer fra dem.

– Har du tenkt over hva du skal gjøre hvis du går helt til topps?

– Jeg tar jo høyde for at det kan skje, og hvis det da lar seg gjøre å ta permisjon, så gjør jeg nok det. Jeg vet jo ikke hva slags avtaler og kontrakter en da må binde seg til, men det er klart det vil være fristende å bruke det til å etablere seg som artist, sa Jørgen til Politiforum før seminfinalen.

Party på julebordet

Men det gikk altså ikke helt veien for Jørgen som stod for fredagens dose 80-tallsrock. Dermed blir han å se for kollegaene på politistasjonen i Moss også denne høsten.

Dersom han skulle ha gått videre, var han imidlertid ikke redd for å måtte legge politikarrieren på is for en stund.

– Jeg har heldigvis jobbet litt i politiet, føler meg trygg på politirollen og har både erfaring og referanser, sier Bergersen, som sikkert kan få spillejobber nok også internt i etaten, dersom Idol-deltakelsen ikke ender i platekontrakt.

– Jeg spilte på det forrige julebordet på Moss politistasjon. Da hadde jeg selvfølgelig med meg partybandet, og det tok av!