Politiet i Hammerfest gjennomførte en øvelse på Vinmonopolet.

Trente beredskap på Vinmonopolet

Politiet i Hammerfest rykket ut til Vinmonopolet - i åpningstiden. – Vi håper å kunne få trent mer på offentlige steder, sier politiførstebetjent Andreas Haugaasen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke trent så mye lokalt tidligere. Vi ønsker å få trent så reelt som mulig, og da må vi rett og slett ta oss litt til rette i det offentlige rom. Derfor ønsker vi å øve mer i lokalmiljøet, da spesielt i forhold til ting som er aktuelle for oss, sier Haugaasen til Finnmark Dagblad, som først omtalte øvelsen.

Det var i morgentimene torsdag at Vestfinnmark politidistrikt trente på en situasjon med «pågående dødelig vold» (tidligere «skyting pågår») inne på Vinmonopolet på kjøpesenteret Nissensenteret.

– Vi kjørte vår situasjon ut fra en hendelse som var skjedd der inne. Scenariet var at en person hadde oppsøkt Vinmonopolet i åpningstiden, og blitt avvist med melding om at han var for beruset. Han hadde forlatt stedet og kommet tilbake med et våpen, og da skutt den ansatte som hadde avvist ham.

Øvelsen ble gjennomført i to runder.

– Mannskapene våre har forstått taktikken vi ønsker de skal benytte. Det ble trent på handlingsplikten til politiet når det oppstår en akutt situasjon, hvor det er fare for tredjeperson. Vi må oppsøke gjerningspersonen aktivt, og dette er ikke det vi trener på normalt, men det er blitt pålagt politiet å trene mer på slike situasjoner etter det som skjedde på Utøya, forteller politiførstebetjenten til avisa.

Politiet i Hammerfest gjennomførte en øvelse på Vinmonopolet.
Powered by Labrador CMS