I dette industriområdet på Alna, i Strømsveien 314, kommer den nye politistasjonen i Oslo-politiets Enhet øst.

Her kommer Oslos nye politistasjon

Politistasjonene Stovner og Manglerud i Oslo blir slått sammen til en stor stasjon på Alna, et par steinkast unna IKEA og rett over gata for Alfaset gravlund. Bygget skal stå klart til bruk i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Det varslet Oslo politidistrikt i en pressemelding i dag.

Den nye politistasjonen som skal dekke de syv bydelene i Oslo politidistrikts Enhet øst, skal bygges i et industriområde på Alna i Groruddalen.

«Politibygget i Strømsveien 314 i bydel Alna skal stå klar ved slutten av 2024», skriver politidistriktet i pressemeldingen.

Slik er det nye politihuset tenkt å se ut.

Bakgrunnen for sammenslåingen er at leieavtalene for politistasjonene på Stovner og Manglerud går ut ved utgangen av 2023.

– Politiet er opptatt av nærhet til innbyggerne. Derfor satser vi videre på nærpoliti og kriminalitetsforebygging. Lokalkunnskap og lokal tilstedeværelse er viktig. Politiet ønsker å være tydelig til stede i alle bydelene, særlig med forebyggende enheter. Vi skal ha en forutsigbar og behovstilpasset tilstedeværelse i de ulike bydelene, sier politimester Beate Gangås i pressemeldingen.

Dette kartutsnittet viser hvor stasjonen skal ligge (skravert område).

Den nye politistasjonen skal dekke et område som strekker seg fra Stovner i Nord til Holmlia i sør.

Det bor nesten 300.000 mennesker i de sju bydelene som politistasjonen skal dekke, men politimesteren er ikke redd for at kun én stasjon for alle disse menneskene vil gå ut over polititjenesten.

– Vi er opptatt av å utvikle tjenestene våre slik at vi er tilgjengelige for befolkningen. Sammen med bydelene og nærmiljøet skal vi fortsatt ha en god polititjeneste med høy kvalitet. Vi ser på mulighetene for at politiet kan jobbe ut fra enkelte bydelslokasjoner der vi kommer tett på borgerne. Dette blir en styrking av polititjenesten i enhet øst, sier Gangås.

Powered by Labrador CMS