Bård Stensli gikk først av alle i politiets Pride-parade i år. Nå får han pris.

Får pris for sin kamp for likestilling og homofiles plass i politiet

Bård Stensli hedres for innsatsen.

Publisert

I flere år har politimannen Bård Stensli vært ildsjelen og pådriveren bak Oslo-politiets deltakelse i Pride-paraden i Oslo. Nå får han YS' likestillingspris for innsatsen.

I begrunnelsen for tildelingen, poengteres det at Stensli lenge har påpekt hvor viktig det er å vise at  homofile og lesbiske har en plass i politiet. Han har vært sakens ansikt i media, og jobbet for mangfold på flere områder.

YS-leder Jorunn Berland sier at Stensli, som tidligere er blitt hedret av fagforeninga PF, har endret politiet, og omtaler ham som en unik rollemodell og en ekte ildsjel.

– Det er bare 45 år siden norsk politi, med straffeloven i hånd, gjorde livet vanskelig for homofile menn. Fremdeles ser vi i mange land at myndigheter og hatgrupper bidrar til drap, tortur, overgrep og fengsling av homofile og lesbiske, sier Berland i en pressemelding.

Stensli selv sier til NTB at han er glad for prisen og at den er en anerkjennelse av jobben han har gjort.

Det var i 2005 at 12 politifolk for første gang fikk gå i Pride-paraden i uniform. Det gjorde de, men opplevde også at politikolleger ikke ville snakke med han og snudde ryggen til politiet i paraden.

De siste årene har mange flere deltatt i paraden. I år deltok 130.

– Nå kommer kollegene bort og klemmer oss. Det er moro å se at det har skjedd en endring, sier Stensli til NTB.

BILDESERIE: Politiets populære deltakelse i Pride-paraden

Powered by Labrador CMS