Krever Killengreens avgang

Kun én av 27 fagforeningsledere i politiet mener at Ingelin Killengreen bør fortsette som politidirektør.

Publisert Sist oppdatert

En spørreundersøkelse som NRK har gjennomført, viser at tilliten til politidirektøren blant norske fagforeningstoppene i politiet er tynnslitt.

Ingelin Killengreen selv har tidligere uttalt at hun må ha tillit for å kunne fortsette i jobben. En spørreundersøkelse NRK har gjort viser at bare en av de spurte fagforeningslederne i de 27 politidistriktene vil at hun skal fortsette.

Killengreen har sittet som politidirektør i ni år. Nå er åremålet i ferd med å gå ut og Killengreen teller nå på knappene om hun skal søke på nytt.

- Vi har behov for noe nytt og åpenhet i vår etat. Vi trenger noen som tar rev i seilene og skaper motivasjon, slik kan vi kommer ut av denne krisa. Vi trenger å få gutsen tilbake i politiet og for å få til det trenger vi en ny leder, sier Arild Sandstøl, Leder i for Politiets Fellesforbund i Rogaland til NRK.

I spørreundersøkelsen NRK har gjort, kommer det frem at 17 mener Killengreen bør gå av. Bare ett politidistrikt vil beholde Killengren.

Og lokallagsleder i Hordaland, Ivar Sindre Hellene, mener tiden er moden for et tronskifte i norsk politi.

- Alle ledere blir målt på hva slags resultater de får. Nå ser vi hvordan situasjonen i politiet er. Der resultatene stuper og budsjettene blir dårligere og dårligere år for år. Hun klarer ikke å få tilført de ressursene vi trenger i etaten og da har hun ikke klart å gjøre jobben sin, sier Ivar Sindre Hellene til NRK.

Powered by Labrador CMS