Audun Buseth forteller at han og varahovedverneombud Lars Olav Melkild mye spennende arbeid foran seg.
Audun Buseth forteller at han og varahovedverneombud Lars Olav Melkild mye spennende arbeid foran seg.

Buseth gjenvalgt som hovedverneombud

Audun Buseth fortsetter som hovedverneombud for politietaten.

Publisert Sist oppdatert

I går ble Audun Buseth gjenvalgt som hovedverneombud av forbudsstyret i Politiets Fellesforbund. Lars Olav Melkild ble også gjenvalgt som varahovedverneombud.

- Jeg er både stolt og glad for tilliten som vises med å gi meg muligheten til å være hovedverneombud for politiet i to nye år. Det er en oppgave jeg tar på største alvor, og gjør det jeg kan for å sikre forsvarlige arbeidsforhold for alle ansatte i politiet, sier Buseth, til Politiforum.

- De siste årene har jeg vært i tospann med en meget dyktig kar som varahovedverneombud Lars Olav Melkild. Jeg er veldig glad for at han blir med videre, og ser virkelig frem til målrettet arbeid de neste årene. Skal vi lykkes må det gjøre i godt samarbeid med arbeidsgiver, arbeidstakere, tillitsvalgte og verneombud, sier han.

Han legger til at politiet har en rekke HMS-utfordringer. Det helt spesielle som følger med politiets samfunnsoppdrag og handleplikt ligger i bunn, samtidig som alle ansatte skal ha fullt forsvarlige arbeidsforhold.

- Det krever spesielt godt forebyggende og systematiske HMS-arbeid. Vi bør være de beste på HMS i norsk arbeidsliv, sier Buseth.

LES OGSÅ: Slik ivaretar politiet sine egne etter leirskredet

Noe av det han vil ha mest fokus på framover er HMS-handlingsplanen og flere prioriterte saker i 2022, som oppfølging av uønsket seksuell oppmerksomhet, vold og trusler, og arbeidstidsordninger i et HMS-perspektiv.

- Det er også mange pågående og viktige forhold knyttet til anskaffelser, opplæring, HMS-system og rutiner, blant annet. Jeg er helt sikker på at ingen som er opptatt av HMS vil ha for lite å gjøre de to neste årene. Samarbeidet med andre aktører, og internt i vernetjenesten skal forbedres. Jeg gleder meg stort til å fortsette arbeidet etter nyttårsaften. Vi håper alle at koronasmitten roer seg og at vi kan ha fullt fokus på andre forhold etter hvert. Jeg gleder meg til fortsatt samarbeid med dyktige verneombud og hovedverneombud i hele etaten, sier Buseth.

Det er POD som er ansvarlig for å legge til rette for hovedverneombudet sentralt, og Polities Fellesforbund velger hvem som blir hovedverneombud, på oppdrag fra POD. Vervene har en varighet på to år.

Lars Olav Melkild, som fortsetter som varahovedverneombud, sier også til Politiets Fellesforbunds nettside at han er veldig glad for å få mulighet til å fortsette som varahovedverneombud for politietaten. Han er også glad for at Audun Buseth fortsetter i rollen som hovedverneombud, og peker på at han har solid erfaring og innsikt.

– Sammen har vi flere store oppgaver som står foran oss også i kommende periode, og mitt fokus vil være at helse, miljø og velferd ivaretas for den enkelte medarbeider, sier Melkild.

LES OGSÅ: Makkeren ble drept av bilbomben: - Jeg har hånda inne i hanskerommet når det plutselig er en vanvittig eksplosjon

Powered by Labrador CMS