Enighet i årets ATB-forhandlinger: – Vi er svært fornøyde

Arbeidstidsavtalen for politiet er i boks.

Tirsdag ettermiddag ble det enighet i ATB-forhandlingene, arbeidstidsavtalen for politi- og lensmannsetaten.

Forhandlingssjef i Politiets Fellesforbund, Roar Fosse kan juble over en god avtale.

– Vi er svært fornøyde. For politiet og publikum betyr dette at vi kan drifte norsk politi på en effektiv, fleksibel og forsvarlig måte i en krevende omstillingsperiode. Vi gir anerkjennelse til partene som har forhandlet for å være løsningsorienterte, sier Fosse.

Avtalen innebærer to arbeidstidsavtaler; Én for påtalejurister og én for resten av etaten, noe som betyr at dagens avtale videreføres de to neste årene.

– Dette innebærer blant annet at ATB videreføres når det gjelder vern og kompensasjon for medlemmene, og at ATB-en reguleres i henhold til lønnsoppgjørene. I dag ligger grunnbeløpet på 34.231 kroner uavhengig av stillingskode. 

Det nye er at medlemmene sikres bedre anledning til å forberede seg til hovedforhandlingene og tilrettelagte avhør.

  • Les hele avtalen og protokollen HER

Krevende forhandlinger

Forhandlingene startet 20. oktober og det har vært totalt 11 forhandlingsmøter mellom Politidirektoratet og arbeidstakerorganisasjonene: Politiets Fellesforbund (PF), Politiakademikerne, Norsk Politilederlag (NPL), Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Parat.

– Det har vært krevende forhandlinger, men nå står vi samlet om et godt resultat, sier han.

I politi- og lensmannsetaten er det over 11.000 ansatte som er under ATB-avtalen.

Eksisterende ATB utløper 31. desember 2017, og neste års avtale trer i kraft fra 1. januar 2018. Avtalen skal balansere etatens behov for fleksibilitet opp mot de politiansattes krav på en fullt forsvarlig og helsefremmende arbeidssituasjon.

Powered by Labrador CMS