Lambertseter skole i Oslo.
Lambertseter skole i Oslo. (Foto: Kjetil Ree/Wikimedia commons)

Ungdom tok kvelertak på politikvinne som grep inn i slåsskamp


Da en polititjenestekvinne skulle gjennomføre en samtale på Lambertseter skole i Oslo i dag, ble hun oppmerksom på en slåsskamp. Hun forsøkte å avbryte slåssingen, men ble da utsatt for vold, melder Oslo politidistrikt. 

Hun skal ifølge Dagbladet ha blitt slått og tatt kvelertak på.

 

Patruljer som rykket ut til stedet ble også utsatt for vold, opplyser operasjonssentralen til Dagbaldet. Tre elever er tatt inn til avhør på Manglerud politistasjon. To av dem er 14 år gamle og én er 15.

– I formiddag var en polititjenestekvinne på skolen for å ha en samtale med en elev. Da ble hun oppmerksom på et slagsmål mellom en gruppe elever utenfor møterommet. Hun forsøker så å stanse dem, og da retter de oppmerksomheten sin mot kvinnen, og hun blir tatt kvelertak på, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politikvinnen skal ikke være alvorlig skadd, men ble sendt til legevakten for oppfølging.

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen