Spennende og velskrevet. Denne er vanskelig å legge fra seg
(Foto: Pitsch forlag)

Bokomtale

Spennende og velskrevet. Denne er vanskelig å legge fra seg

Det blir aldri overdrevet, og i sum har vi en politikarakter jeg mener å ha møtt mange ganger i det virkelig liv.

At markedet for krimbøker synes knallhardt skremmer visst ikke mange fra å forsøke, og det er bra. Denne gangen er det tingrettsdommer Espen Skjerven som debuterer som krimforfatter. Han gjør slett ingen dårlig debut.

Hovedpersonen i boka er politietterforsker Tom Grayston, som har bakgrunn fra Forsvarets spesialstyrker og Beredskapstroppen. (Nå må snart disse krimforfatterne finne på noe annet...) Noen actionhelt er han likevel ikke, og det er kanskje like greit.

Gjennom boken følger vi etterforskningen av et aldeles grufullt dobbeltdrap, og (selvsagt) mangler det hverken mysterier eller dramatikk i etterforskningen. 

Fakta

Tittel: Slakt
Forfatter: Espen Skjerven
Forlag: Pitch Forlag
Sider: 491

  Foto: Pitsch forlag

Boken er spennende og velskrevet. Både handling og dialog flyter godt. Den blir rett og slett litt vanskelig å legge fra seg. Handlingen er bra nok, med en litt overraskende tvist mot slutten. Det som gjør at boka skiller seg ut og etter mitt syn gjør den bedre enn mange andre tilsvarende bøker er at den har troverdige personskildringer, og da særlig av hovedpersonen. En troverdig personskildring beriker historien, og gjør mer for historiens troverdighet enn mange andre mer tekniske politidetaljer.

Grayston tviler på hva slags etterforskningsskritt som bør prioriteres, han sliter med å balansere jobb og privatliv, han har konstant dårlig samvittighet for sin søster og sine barn og han strever med å få andre relasjoner til å fungere.

Det blir likevel aldri overdrevet, og i sum har vi en politikarakter som jeg mener å ha møtt mange ganger i det virkelig liv.

Forhåpentligvis kommer flere bøker om Tom Grayston. 

LES OGSÅ: Nyttig om Forsvarets bistand til politiet

Leder

Løsningen er ikke å svekke UP, men å styrke politidistriktene.

I en vanskelig ressurssituasjon er det naturlig nok fristende for politidistriktene å ta i bruk UP-personell for å få vaktlistene til å gå opp. Men når mannskapssituasjonen allerede er stram, er det lett å nedprioritere trafikkontroller til fordel for oppdukkende oppdrag.

Til toppen