Politiet i Setesdal fikk fanget en pokémon, nærmere bestemt en Charmander, i maja denne uka. Bildet og farene ved fangsten delte de på Facebook.

Skryter av politiets Pokémon-råd

Se hvordan politiet gjennom Facebook har advart mot farene ved Pokémon-jakt.

Publisert Sist oppdatert

Pokémon GO, mobilspillet som har tatt Norge med storm den siste tida, kan medføre enkelte risikoer hvis man ikke er oppmerksom på annet enn de fiktive figurene.

Men det også har flere deler av politiet lagt merke til. Derfor har delt sine råd til den delen av befolkninga som bruker sommeren på å gå med nesa i mobilskjermen.

– Politiet fortjener ros for å gi råd om Pokémon GO. Oslo politidistrikts Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser fortjener ekstra ros for at de var så tidlig på banen, sier Alf Tore Meling, ekspert på offentlige etaters bruk av sosiale medier og rådgiver i analyseselskapet «I all offentlighet».

Meling har på sin blogg lagt ut det han mener er gode eksempler på hvordan politiet har advart blant annet mot trafikkfarer og brudd på privatlivet på Facebook.

Alt fra politiet i store byer til politiet i dalfører, som politiet i Setesdal, har brukt Facebook til å advare – ofte på en humoristisk måte. Innleggene har blitt delt tusenvis av ganger. For eksempel har politiet i Setesdals advarsel i skrivende stund fått 1800 kommentarer og er delt over 4600 ganger.

– Det var ment som et godt råd på en litt humoristisk måte i disse Pokémon-tider. Det er artig at det skulle få slikt omfang, skriver Sigurd Langeid, driftsenhetsleder i politiet i Setesdal, til Politiforum.

På Røros har lensmannskontoret annonsert at også de har fanget en pokémon, og innlegget og rådene har fått så mange som 25.000 til å klikke liker. Rådene imponerer også Meling i «I all offentlighet».

– Jeg synes også de andre politidistriktene bør dele disse rådene, sier Meling.

Slik har politiet advart mot Pokémon-farene:

Skjermbilde-2016-07-25-kl.-10.53.58.png
roros.jpg
Skjermbilde-2016-07-25-kl.-10.54.51.png
Skjermbilde-2016-07-25-kl.-11.10.41.png
Skjermbilde-2016-07-25-kl.-13.30.22.png
Skjermbilde-2016-07-25-kl.-10.55.11.png
Powered by Labrador CMS