FORBUD I AGDER: Her går en rekke politiansatte i Pride-paraden i Oslo i sommer. Mens i Skeive Sørlandsdager-paraden i Kristiansand nå i ettermiddag forbys ansatte i Agder politidistrikt å delta i uniform. ARKIVFOTO

Nektes å gå i politiuniform i Pride-paraden i Kristiansand

Politimesteren mener årets parade er for politisk.

Publisert Sist oppdatert

Under parolen «Ett politi for alle» stilte 170 politiansatte fra Oslo politidistrikt opp i Pride-paraden i Oslo i sommer - for å synliggjøre trygghet og tillit.

Men i Agder politidistrikt er det annerledes.

I paraden i Kristiansand senere i ettermiddag nektes politiansatte å stille i uniform under Skeive Sørlandsdager, det melder NRK.

– Årets parade er for politisk. Jeg har derfor besluttet at Agder politidistrikt ikke skal ha uniformerte ansatte med i paraden, sier politimester Kirsten Lindeberg til kanalen.

– Vi har aldri tidligere diskutert om politiet skal få bruke uniform under paraden. Primært skal politiet sørge for sikkerhet for publikum og for dem som deltar. Men etter demonstrasjonene i sommer har vi indikasjoner på at det kan komme innslag som har preg av politiske ytringer. Og da er vi utenfor det området hvor politiet normalt skal delta.

Bakteppet er nazidemonstrasjonen i Kristiansand i juli, hvor politiet fikk mye kritikk for håndteringen. I ettertid har flere organisasjoner ønsket å markere seg.

Videre sier Lindeberg til NRK at hun er positiv til at ansatte deltar i paraden privat.

Powered by Labrador CMS