FIRE NYE ÅR: Flere politistillinger, mer penger til distriktene, ikke nedtrekk av PHS-studenter, nye politibiler, satsing på IKT - valgløftene var mange fra de borgerlige før valget. PF krever at lovnadene følges opp.

Har lovet milliardløft:

– Nå må valgløftene omsettes til handling

De borgerlige kom med en rekke lovnader til politiet før stortingsvalget. Nå krever leder i Politiets Fellesforbund handling.

Det blir fire nye år med borgerlig regjering med Høyre og Frp i spissen, og framover ligger det an til å bli harde forhandlinger før det endelige regjeringsalternativet er klart.

Før stortingsvalget kom regjeringspartiene med en rekke lovnader til politiet.

Høyre har lovet en milliardsatsing på politiet med blant annet flere ansatte, flere politibiler, satsing på distriktene og et massivt utstyrsløft.

Mens justisminister Per-Willy Amundsen har lovet å fortsette opptaket på 720 PHS-studenter ut 2018, 2017-kullet skal få jobb innen utgangen av året og regjeringa skal fortsette å oppbemanne norsk politi; Målet om to politiansatte per 1.000 innbygger skal nås før 2020.

Nå krever Politiets Fellesforbund at alle valgløftene blir en realitet - ikke tomme løfter, forteller leder Sigve Bolstad.

KREVER HANDLING: PF-leder Sigve Bolstad krever handling fra politikerne etter valget. Her møter han politidirektør Odd Reidar Humlegård.

– Valgløftene som kom er veldig gode og nå må de omsettes til handling. Politikerne må nå være voksne og holde det de har lovet. Vi fortsetter å presse på og jobber med de sakene vi mener er viktig.

Powered by Labrador CMS