Muligheter for alle: Peter Frølich på Høyres talerstol i 2016, samme år som han lovte stillinger på løpende bånd.

Lovte stillinger «på løpende bånd» i 2017: – Fortsatt trygg på det

Høyre mener etterslepet på nyansettelser vil dekkes inn.

Publisert Sist oppdatert

I går ble det klart at halvparten av de nyutdannede politifolkene i Norge står arbeidsledige, tross i at de utdannes for at politiet skal nå sine bemanningsmål.

Det siste året har mange studenter vært bekymret. Men i en videoreportasje Poltiforum publiserte i september, var medlem i justiskomiteen på Stortinget, Peter Frølich fra Høyre, trygg på at situasjonen ville løse seg:

– Når vi skriver 2017, kommer stillingsutlysningene på løpende bånd.

Se hva Frølich sa i september her:

Føler seg trygg på at det vil skje

Politidirektoratet kunne også fortelle at det ser ut til at politidekningen i Norge går ned, samtidig som målet fortsatt er å øke til to politifolk per tusen innbyggere innen 2020.

På politijobb.no ligger det per nå rundt ti stillinger ute, der det er mulig å ansette de nyutdannede, såkalte Pb1-stillinger. Det er 324 arbeidsledige, nyutdannede politifolk i Norge.

Men Peter Frølich føler seg også nå, over én måned ut i 2017, trygg på at de nyutdannede vil få jobb.

– Pengene for resten av 2016-kullet er bevilget, og de skal ha jobb i 2017, skriver Frølich til Politiforum.

Forrige uke sa politidirektøren til Politiforum at pengene til nyutdannede i fjor ble brukt på andre ting. Frølich sier etterslepet skal tas igjen i år.

– Etterslepet skal altså tas igjen i 2017, og det forventer vi at POD følger opp. Ansettelser er politisk prioritert i 2017, og Stortingets vedtak skal følges. Jeg føler meg fortsatt trygg på at dette blir gjennomført.

Powered by Labrador CMS