Strømmer til PF

Et flertall av de nye studentene har allerede valgt å fagorganisere seg. Bekymring for om de har jobb om tre år er trolig en viktig årsak.

Publisert Sist oppdatert

Det mener fagforeningsleder Arne Johannessen. I disse dager reiser han, sammen med andre representanter for PF, rundt til alle landets studiesteder for å verve og samtale med studentene.

– Da jeg var på Stavern i går var jobbsituasjonen det store samtaleemnet. Jeg tror det er en viktig årsak til at så mange har valgt å fagorganisere seg allerede nå, sier Arne Johannessen, leder av PF.

Per 6. september var hele 444 av de 720 nye studentene (eller 61 prosent) medlem av PF. Dette tallet er uvanlig høyt så tidlig på året, men det er ikke høyt i forhold til andelen vervede i 2009 og 2008-kullene hvor henholdsvis 97,6 og 98,8 prosent av studentene er medlemmer. Johannesen vil ikke være overasket om 2010 kullet også kommer opp mot 100-prosent.

– Å være medlem i PF gir en rekke fordeler for studentene. I tillegg til at vi kjemper hardt for deres rettigheter, gir medlemskap en rekke andre fordeler, som for eksempel god og billig forsikring, sier Johannesen.

Så langt har vervekampanjen foregått i Stavern og Kongsvinger mens Oslo står for tur 27. september og Bodø 12. oktober.

Powered by Labrador CMS