Kraftull og tydelig munnbruk

Politisk kvarter i NRK mener Arne Johannessen er årets beste debattant.

Publisert Sist oppdatert

Politisk kvarter i NRK mener Arne Johannessen er årets beste debattant. I finalen ble utenriksminister Jonas Gahr Støre og redaktør Trygve Hegnar satt på plass.

Forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund er kåret til «årets debattant». Det er radioens «Politisk kvarter» som står bak kåringen og det er en fagjury på fire personer som har tatt den endelig avgjørelsen.

Fagjuryen besto av professor i tekstvitenskap Kjell Lars Berge, statsviter og valgforsker Bernt Aardal og NRKs Gro Arneberg og Kenneth Simensen.

Tøff og hard

- Dette er utrolig morsomt og en pris jeg setter veldig høyt. Samtidig er jeg veldig ydmyk av å vinne en slik pris. Spesielt med tanke på at det ikke akkurat er to smågutter jeg konkurrerte mot, sier Arne Johannessen.

Juryens begrunnelse for valget av Johannessen er blant annet: «Arne Johannessen klarer å gripe oss og gjør organisatoriske problemer alment forståelige. Han kan være tøff og hard, men også jovial, og han har spilt kortene sine godt i år». «Det er sensasjonelt at en organisasjons­leder vinner denne k­ategorien.

Sensasjonelt

Juryen sto til slutt igjen med tre aktive samfunnsdebattanter i finalen. Det var utenriksminister Jonas Gahr Støre, redaktør Trygve Hegnar og altså Arne Johannessen. Forbundslederen trakk det lengste strået og ble plassert øverst på pallen. Arne Johannessen mener selv han må ha «gjort noen ting riktig» i og med at han vinner denne prisen. Han er ikke i tvil om at dette er en tillitserklæring for PF som organisasjon.

- Klart jeg er stolt. Det er ekstra s­pesielt å slå Jonas Gahr Støre siden han er en av de politikerne jeg setter høyest, sier Johannessen og legger til:

- Det forplikter selvsagt å få en slik pris også.

Frem til 1. september var Arne Johannessen nevnt 2700 ganger i media. Selv har han ingen oversikt over hvor mange treff hans navn vil gi fra 1. s­eptember og ut året, men som han sier det selv.

- Jeg har aldri vært så mye i media som i høst.