Dette får politiet i 2012-budsjettet

Penger til nødnett, politihelikopter, IKT-satsing og ansettelser. Mer, men ikke nok, mener Arne Johannessen.

Publisert Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2012 som ble lagt fram torsdag formiddag, ble det som tidligere lekkasjer har varslet, satt av penger til et nytt politihelikopter og 1,5 milliarder til det digitale nødnettet.

Utbyggingen av nødnettet i hele Norge ble vedtatt i april i år, til en kostnad av totalt 4,7 milliarder kroner. Også politiets IKT-systemer får penger til styrking. Der er det satt av 80 millioner kroner.

- Det er bra med styrking av den «skarpe» delen av politiets virksomhet, og penger til nødnett, IKT-satsing og bemanning. Men budsjettet har samtidig klare mangler, sier PF-leder Arne Johannessen til PF.no.

Trenger 450 millioner

Han viser til at det kreves langt mer enn 80 millioner kroner til politiets IKT-systemer.

– I IKT-satsingen er det behov for 450 millioner. 80 millioner hjelper, men det må fortsatt hentes cirka 370 millioner kroner fra driftsbudsjettene, noe som gir lite handlefrihet i distriktene. Budsjettet innebærer rett og slett en sterk svekking av driftsbudsjettene i distriktene, sier Johannessen.

Det gis også 5,1 millioner kroner til å ansette flere grensekontrollører ved Storskog grensestasjon i Finnmark - bevilgninger som vil komme godt med for å håndtere den stadig økende trafikken av grensepasserende til Russland.

Bekymret for Oslo

Et nytt politihelikopter skal sørge for at den døgnkontinuerlige beredskapen kan gjenopprettes, mener regjeringen. Det er bra, sier Johannessen, som likevel har innvendinger:

– Vi ser at beredskapen styrkes i det sentrale Østlandsområdet. Men samtidig blir det ikke bedre beredskap i resten av landet, påpeker han overfor PF.no.

Samtidig er han bekymret for Oslo politidistrikt.

– Vi ser ingen bedring av driftsbudsjettet og handlingsrommet for Oslo politidistrikt. Det bekymrer, for Oslo har stort behov for økt bemanning og økt handlingsrom.

Powered by Labrador CMS