- Uforståelig av Storberget

Politiets Fellesforbund ville tilby at 9000 medlemmer jobbet 2.5 timer overtid i uka men Staten sa nei.

Publisert Sist oppdatert

Og det er uforståelig at justisminister Knut Storberget (AP) ikke kan forstå det som ville ha gitt 500 årsverk ekstra. Jeg hadde ikke tenkt å skrive på ei stund men folk som frykter sommeren med lovløse tilstander har bedt meg skrive. Staten må holdes ansvarlig for at forbrytere stjeler fra butikker uten at politiet rykker ut men ber vedkommende møte på hos politiet neste dag og anmelde saken. Det er staten ved Justisministeren og Fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) som har ansvaret for denne krisa. Og som Finansavisen skriver så blir politiet beordret 50000 ganger i året.

At justisminister Knut Storberget kan vere så hard negl og vil ikke strekke seg langt er vanskelig å forstå. Det er ikke pengene politiet vil ha men bedre arbeidstid og hviletid, nå kom ei forskrift som sier at politiet bare skal ha 8 timers hviletid mellom arbeidet mot 11 timer dei hadde før. Vi skal huske på at mange politifolk er godt oppe i åra og er ikke så spreke lenger. Og få bare 8 timers hviletid før man må ut på ett oppdrag er lite. For vi skal huske på at politiet har også familie og barn og følge opp. 40 000 kroner kan ikke kompensere for mindre fritid for det er ikke slik at staten tilbød det uten å kreve noe igjen slik justisministeren har framstilt det.

Det blir hardt og stemme rødgrønt i høst og jeg er overbevist om at AP og SV vil tape på det og SP under sperregrensa. Det er Høyre og FrP som vil tjene på dette og det til gangs. Jeg håper at Justisministeren og Fornyingsministeren kaller sammen til nytt møte og at det blir enige om at nå må dei begge parter gi og ta. Som sagt 9000 medlemmer vil jobbe 2.5 timer ekstra i uka som vil gi 500 årsverk og da må Staten gripe den sjansen der og legg vekk prestisjen.

Powered by Labrador CMS