Kraftsalve mot politiet

Storberget har lite til overs for politiets frustrasjon.

Publisert Sist oppdatert

Stemningen innad i politiet er blitt dårlig etter bruddet i forhandlingene på fredag. Justisminister Knut Storberget har ikke mye til overs for politiets frustrasjon.

- Det er finanskrisetid og det finnes arbeidsgrupper som har større grunn til å klage enn politiet. Ikke minst de som ikke har jobb i det hele tatt, sier justisministeren til Dagsavisen.

Fredag brøt forhandlingene mellom regjeringen og politiet om nye overtidsbestemmelser sammen, og isfronten mellom Justisdepartementet og Politiets Fellesforbund (PF) vokser.

Leder i Oslo politiforening, Sigve Bolstad, er bekymret for situasjonen som han mener har gått fra verre til verst.

- Politiet er underbemannet fra før. Nå går det mye tid med til å være frustrert og bekymret og det har utviklet seg en dårlig stemning innad i etaten. Jeg har fått tilbakemeldinger fra politifolk som kvier seg for å gå på jobb. Frustrasjonen over bruddet har ført til en energilekkasje i etaten, sier Bolstad ti Dagsavisen.

Justisminister på sin side, har ikke mye sympati for frustrerte ansatte i politietaten.

- Jeg kan forstå frustrasjonen over bruddet. Jeg synes også det er trist vi ikke dro i land en løsning. Men politiet har en plikt til å gjøre jobben sin, så det må de selv om stemningen er dårlig, sier han til samme avis.

Onsdag vil forskriften for nye arbeidsbestemmelser i politiet tre i kraft. Arne Johannesen, leder i PF, ba i går Storberget tenke seg nøye om før han iverksetter forskriften som blant annet gjør det mulig for arbeidsgivere å beordre politifolk til overtidsarbeid.

Powered by Labrador CMS