Hadia Tajik (Ap) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fra justiskomiteen, henholdsvis helt til venstre og helt til høyre, møtte representanter fra Politiets Fellesforbunds studentforening.

Politistudenter til Stortinget

Politiets Fellesforbunds (PF) studentforening PF-studentene, tok opp jobbsituasjonen med representanter fra justiskomiteen. Men jobbgaranti fikk de ikke.

Publisert Sist oppdatert

Det var komiteens leder Hadia Tajik (Ap) og andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad (KrF) som deltok under møtet med PF-studentene.

- Vi opplevde å bli hørt og forstått, og hadde en fin dialog med Hadia og Kjell Ingolf, hvor vi fikk snakket om vårt syn på blant annet jobbsituasjonen. De var lydhøre og ønsket å få en direkte beskrivelse av situasjonen, direkte fra oss. Dette satte vi pris på, sier Thomas Tveit, nestleder i PF-studentene.

Tok med dokument

Sammen med styremedlemmene Isabella Dahl og Sunniva Helen Kleppe, tok han med seg et dokument med innspill fra politistudentene til politikerne. Dokumentet tok blant annet opp jobbsituasjonen, med en oppfordring til politikerne om å stille en jobbgaranti for nye studenter når de går ut fra skolen etter tre år.

- Siden vi bare møtte to representanter fra opposisjonen, så kan ikke de komme med noen løfter, forståelig nok. Men vi ga dem informasjon som var nytt for dem, og de ønsket å se nærmere på vårt dokument slik at de får en totaloversikt. At det fra år til år går lenger før nyutdannede kommer i jobb, etter økningen til 720 årlige politistudenter, bekymret også dem, sier Tveit.

Nytt møte neste uke

Han sier studentene håpet at Fremskrittspartiet også skulle stille på møtet, ettersom det var Per Sandberg (Frp) som ga studentene jobbgaranti under PF-studentenes politiske debatt på Politihøgskolen i Oslo, 29. august i fjor.

- Men vi la fram at vi synes det er litt snodig at den nye regjeringen har lagt til grunn sammme antall nye stillinger i budsjettet som den forrige regjeringen gjorde i sitt budsjet, sier studentnestlederen, og legger til:

- Allerede til uka blir det mest sannsynlig et nytt møte, med Frp og Høyre, så vi håper å kunne følge disse sakene godt opp framover.

Kanskje på befaring

PF-studentene tok også opp to andre temaer som er viktige for dem: Tilstanden på de fire studiestedene Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern, og fordelingen mellom politifag og akademiske fag.

- Hadia og Kjell Ingolf virket oppriktig interessert i alle de tre punktene vi tok opp med dem. De snakket om at de ville få med seg hele justiskomiteen på besøk til alle de fire skolene til PHS, slik at de med egne øyne kan se og vurdere fasilitetene, sier Tveit.

Powered by Labrador CMS