En automat for passfoto ved et norsk lensmannskontor. Alt utstyr og alle tjenester tilknytta ID-dokumenter vil i framtida anskaffes fra det store selskapet Gemalto.

POD signerte monsterkontrakt med internasjonalt selskap

For 1,5 milliarder kroner skal norske pass, ID-dokumenter og ID-utstyr kjøpes fra Finland.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Politidirektoratet (POD) på sine nettsider i dag. Det finske selskapet Gemalto Oy skal levere produkter og tjenester som har med ID-dokumenter, ID-kontroll og utstedelse av ID å gjøre, og avtalen er inngått som en del av IDeALT-programmet i POD.

Gjennom avtalen som går over åtte år regner POD med at de, Utlendingsdirektoratet, Utlendingsdepartementet og andre offentlige etater vil kunne kjøpe blant annet pass, ID-kort, programvare, fingeravtrykkslesere og maskiner for svimlende 1,5 milliarder kroner.

Dekker hele ID-kjeden

Den gigantiske avtalen dekker produksjon av ID-dokumenter og leveranse av tjenester gjennom hele ID-kjeden. Fra publikumstjenester som systemer for timebestilling for pass på nett, til produksjon av pass og ID-kort, samt utstyr for opptak av biometri og dokumentlesere.

Selskapet Gemalto er fransk, men det er altså det finske datterselskapet Gemalto Oy som skal levere til Norge. 1. septmeber annonserte Gemalto også at de skal levere ID-sikkerhetsløsninger til Posten.

Selskapet leverer også tjenester og produkter til andre land. Blant dem er elektroniske passløsninger i Oman og Finland.

Powered by Labrador CMS