Roger Bjerke, politiets nye direktør for strategi, økonomi og virksomhetsstyring.

Han får ansvaret for politiets strategi og økonomi i årene som kommer

Politidirektoratet har ansatt ny avdelingsdirektør.

Publisert

Etter at 32 personer søkte stillingen som direktør for økonomi, strategi og virksomhetsstyring i Politidirektoratet, har direktoratet nå ansatt Roger Bjerke i stillingen. Han tiltrer stillingen i midten av august.

Bjerke kommer fra stillingen som direktør for virksomhetsstyring i Difi, direktoratet for forvaltning og IKT. Bjerke har også vært virksomhetsdirektør og fungerende direktør for Direktoratet for økonomistyring (DFØ). Han har dermed bred erfaring med økonomi- og virksomhetsstyring i offentlig sektor. Han har også vært innom Forsvaret og private selskaper tidligere.

Den nye direktøren var en av to mannlige søkere som var unntatt offentlighet, da listen over søkere til jobben ble klar. Som avdelingsdirektør får han plass i politidirektør Odd Reidar Humlegårds ledergruppe.

Som avdelingsdirektør får Bjerke ansvaret for politiets budsjettprosesser og strategiutvikling. Politiet har for første gang utviklet en langsiktig virksomhetsstrategi, og Bjerke får dermed en viktig jobb med å synliggjøre politiets fremtidige behov for politikerne. Han erstatter Frede Hermansen, som forlot stillingen i fjor høst.

Powered by Labrador CMS