For første gang ansettes en politimann som rikspolitisjef i Sverige

Etter at Dan Eliasson fikk sparken.

Publisert

Sjefen for svenske Säkerhetspolisen (Säpo), Anders Thornberg, blir ny rikspolitisjef i Sverige. Det gjorde justis- og innenriksminister Morgan Johansson klart i dag.

Thornberg har ledet sikkerhetspolitiet i Sverige siden 2012, skriver Politstidningen. Og han er politimann. Det er første gang.

Den forrige politisjefen som gikk av i går, sleit med tilliten internt i politiet etter å ha gjennomført en politireform med varierende hell. Under pressekonferansen i dag sa justisministeren at den nye sjefen, Thornberg, nyter stor tilllit både internt og eksternt. 

– Åpenhet for at folk kan si ting som de er, kommer til å prege mitt lederskap. Når man er nyutnevnt er det klokt å ikke love for mye, men å lytte til organisajsonen, sa Thornberg selv under pressekonferansen.

Han tiltrer som rikspolitisjef 15. februar. 

– Anders Thornberg er politi i bunnen, har vært ute i felten og vet hva politifolk møter i sin hverdag. Jeg tror det er viktige grunnsteiner for å kunne ta riktige beslutninger og for å motivere og engasjere politistyrken, sier leder i Polisförbundet, Lena Nitz, til Polistidningen.

BAKGRUNN: Dette må den svenske politisjefen rydde opp i

Powered by Labrador CMS