Anders Thornberg har gått gradene fra gata til toppen. Nå skal han lede den svenske Polismyndigheten.
Anders Thornberg har gått gradene fra gata til toppen. Nå skal han lede den svenske Polismyndigheten.

For første gang ansettes en politimann som rikspolitisjef i Sverige

Etter at Dan Eliasson fikk sparken.

Publisert

Sjefen for svenske Säkerhetspolisen (Säpo), Anders Thornberg, blir ny rikspolitisjef i Sverige. Det gjorde justis- og innenriksminister Morgan Johansson klart i dag.

Thornberg har ledet sikkerhetspolitiet i Sverige siden 2012, skriver Politstidningen. Og han er politimann. Det er første gang.

Den forrige politisjefen som gikk av i går, sleit med tilliten internt i politiet etter å ha gjennomført en politireform med varierende hell. Under pressekonferansen i dag sa justisministeren at den nye sjefen, Thornberg, nyter stor tilllit både internt og eksternt. 

– Åpenhet for at folk kan si ting som de er, kommer til å prege mitt lederskap. Når man er nyutnevnt er det klokt å ikke love for mye, men å lytte til organisajsonen, sa Thornberg selv under pressekonferansen.

Han tiltrer som rikspolitisjef 15. februar. 

– Anders Thornberg er politi i bunnen, har vært ute i felten og vet hva politifolk møter i sin hverdag. Jeg tror det er viktige grunnsteiner for å kunne ta riktige beslutninger og for å motivere og engasjere politistyrken, sier leder i Polisförbundet, Lena Nitz, til Polistidningen.

BAKGRUNN: Dette må den svenske politisjefen rydde opp i

Powered by Labrador CMS