Et nytt utvalg skal utforme ny straffeprosesslov tilpasset dagens behov.
Et nytt utvalg skal utforme ny straffeprosesslov tilpasset dagens behov.

Ny straffeprosesslov på trappene

Regjeringen har bestemt at det skal utformes ny straffeprosesslov.

Publisert Sist oppdatert

Den teknologiske utviklnga har gjort det nødvendig å urforme en ny straffelov, mener regjeringen.

Det skriver Computerworld.

De har derfor satt ned et utvalg som skal uforme ny straffeprosesslov. I utvalget sitter blant annet avdelingsdirektør Ida Melbo Øystese i Politidirektoratet og Økokrim-sjef Trond Eirik Schea.

Vil ligge foran

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen sa i en pressemelding tidligere i sommer at det er viktig å ligge foran den teknologiske utviklingen og ta i bruk det effektiviseringspotensialet som ligger i moderne teknologi. På den måten kan man avvikle straffesaker trygt og effektivt, mener han.

Ifølge Computerworld kan utvalget selv foreslå regler der de selv mener er behov for reform, og det skal se på grunnleggende prinsipper som anklageprinsippet, offentlighetprinsippet, muntlighetprinsippet og bevisumiddelbarhetprinsippet.

Også bruk av lyd og bilde ved bevisopptak, etterforskning og i domstolen blir et tema for utvalget. Dette inkluderer alle stadier av en straffesak, inkludert aktørenes kommunikasjon med hverandre.

Dette er utvalget

I tillegg til Økokrim-sjef Trond Eirik Schea og PODs Ida Melbo Øystese består utvalget av tingrettsdommer Torunn Kvisberg, spesialrådgiver Tor Langbach, advokat Erik Keiserud, advokat Kristin Fagerheim Hammervik, professor Jon-Petter Rui, professor Lars Groth, advokat Inger Marie Sunde, advokat Kristin Fagerheim Hammervik, Marianne Lie og utvalgsleder førstestatsadvokat Runar Torgersen.

Powered by Labrador CMS