Politidirektør Odd Reidar Humlegård takker for seg. Nå starter jakten på etterfølgeren.

Nå begynner jakten på ny politidirektør

I går hadde departementsråd Heidi Heggenes sin første dag på jobb i Justisdepartementet. Hun blir sentral i jakten på ny politidirektør.

Publisert

Det var knyttet spenning til om Odd Reidar Humlegård kom til å søke om å få forlenget sitt . åremål som politidirektør i seks nye år. 

18. september sprakk imidlertid nyheten om at han ikke kom til å gjøre det. Når åremålet hans går ut 23. november, er dermed Humlegård ferdig i jobben som politiets toppleder.

– Jeg har ikke sittet lenger i noen annen jobb. For meg er det grunnleggende at man som toppleder må tenke tanken på når andre skal ta over. Etter seks år i en så intens jobb, tror jeg det er bra for en organisasjon å få en ny sjef, sa Humlegård til Politiforum etter at beslutningen ble kjent.

Les også: Blir en av disse Humlegårds erstatter?

Ventet på skifte av departementsråd

Også i Justisdepartementets toppledelse har det imidlertid vært utskiftninger. Departementsråd Tor Saglie (69) hadde sin siste arbeidsdag fredag, etter seks år i jobben. 

Heidi Heggenes

Den nye departementsråden Heidi Heggenes ble utnevnt allerede 1. juni, men begynte i jobben først i går.

Som øverste administrative sjef i departementet, skal departementsråden ha en sentral rolle i ansettelsen. Justisdepartementet har tidligere opplyst at stillingen som politidirektør blir utlyst «når ny departementsråd er på plass».

Når er ny politidirektør på plass?

Nå er Heggenes på plass, og med en drøy måned til Humlegårds åremål går ut, begynner det å haste med å finne hans etterfølger.

Politiforum har stilt spørsmål til Justisdepartementet om når de regner med å lyse ut stillingen, om målet er å ha en ny politidirektør på plass når Humlegårds åremål går ut, og om det er aktuelt at Humlegård fortsetter i jobben utover åremålet dersom den nye politidirektøren ikke er på plass innen 23. november.

Til disse spørsmålene, svarer departementets kommunikasjonsavdeling følgende i en e-post:

«Når et åremål utløper er det påkrevd med ny ansettelsesprosess med offentlig kunngjøring hvor kvalifikasjonsprisnippet vil gjelde mht hvem som blir tilsatt i det nye åremålet. Utover dette ønsker ikke departementet å kommentere på ansettelsesprosesser som ikke er sluttført.»

Bruker velkjent firma

Det er rekrutteringsbyrået Amrop Delphi (tidligere Delphi consulting) som skal gjennomføre ansettelsen. Firmaet er velkjent blant politiets toppledere. Som Politiforum tidligere har omtalt, har Amrop Delphi vært involvert i ansettelsene av 60 ledere i politiet de siste årene.

Blant disse er alle nåværende politimestre og visepolitimestre, fem avdelingsdirektører i Politidirektoratet, lederne for Kripos, PU, PFT og PIT.

Partner Bente A. Paulsrud, som var Amrop Delphis kontaktperson for de fleste av disse ansettelsene, forklarte da for Politiforum hvordan de gikk fram for å finne gode kandidater.

– Ut fra stillings- og kravspesifikasjonen gjør vi et systematisk og målrettet søk mot miljøer hvor man kan finne den relevante kompetansen. Vi går bredt ut i oppstart av et oppdrag og legger en strategi for hvordan arbeidet skal gjennomføres. I tillegg til en kartlegging av relevante miljøer, bruker vi tilgjengelige databaser og nettverk. Vi har også en egen omfattende og kvalitetssikret database, sa Paulsrud.

Som nå skal ut på jobbjakt for politiet nok en gang.

Powered by Labrador CMS