Kjerstin Askholt hadde første arbeidsdag som politimester i Agder i dag.

Ny politimester på plass i Agder

Kjerstin Askholt har gått fra den nordligste delen av Norge, som sysselmann på Svalbard, til den sørligste.

Publisert Sist oppdatert

I dag hadde Kjerstin Askholt (59) sin første dag som politimester i Agder, etter å ha vært sysselmann på Svalbard siden 2015.

- Det har vært en veldig fin første dag. Sørlandet har vist seg fra sin beste side, så det var en god timing å flytte ned på, sier Askholt.

- Jeg har møtt veldig mange hyggelige folk, alt fra ledergruppa til folk jeg møter i gangene og ulike IKT-folk. Jeg skal jo pålogges alle systemer. Jeg har også hatt min første tur i byen i politiuniform og truffet folk, så det har vært en veldig variert og god velkomkst, sier hun.

- Hva er det første du vil ta tak i som ny politimester?

- Jeg er ikke helt pålogget alt enda, men det viktigste for meg nå er å bli kjent i distriktet, i tillegg til alle løpende saker. Jeg har enkeltmøter med alle i ledergruppen, møte med tillitsvalgte og hovedverneombud. Det er viktig å gjøre den første uken. Så vil jeg bli kjent med organisasjonen og distriktet. Vi skal ha et utvidet ledermøte for strategien for forebygging onsdag neste uke. Det blir veldig spennende. Uken etter håper jeg at jeg kan reise rundt i distriktet, og jeg vil bruke sommeren til å besøke de ulike GDE-ene, sier hun.

- Siden det er første dag tenker jeg at det er fornuftig å få noen innspill før jeg mener noe sterkt om distriktet, legger hun til.

Ved å gå fra jobben som sysselmann på Svalbard, til jobben som politimester i Agder, har hun gått fra den nordligste delen av Norge til den sørligste. Det var et helt naturlig valg, for Askholt.

- Det har vært en veldig fin overgang. Jeg liker kontraster, og større kontrast kan man knappest få. Jeg kjenner også Agder godt fra før. Jeg har jobbet her tidligere, i staben til fylkesrådmannen i Aust-Agder, og mannen min var fylkesrådmann i Risør. Siden vi har familie her har vi også et småbruk i Hægebostad og vi har hatt leilighet i Kristiansand i åtte år, så det å flytte fra nord til sør syntes jeg var et fint neste skritt, sier hun.

- Hva var det som fikk deg til å søke denne jobben?

- Det var en blanding av at jeg hadde hørt veldig mye bra om Agder politidistrikt, med mange flinke ansatte. Det er også et distrikt jeg er veldig glad i, sier hun.

Askholt overtar etter tidligere politimester Kirsten Lindeberg, som gikk av med pensjon 1. januar. Da hadde Lindeberg sittet i stillingen i tolv og et halvt år, og hun ble dermed Norges lengstsittende politimester.

Før Askholt startet i jobben som Sysselmann på Svalbard i 2015, jobbet hun som ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet. Der jobbet hun i ulike stillinger i perioden fra 1996 til 2015.

Askholt har blant annet en Cand. Jur fra Universitetet i Oslo og har også gått Forsvarets sjefskurs.

Powered by Labrador CMS