Mette Varem deltar i 71 grader nord.
Mette Varem deltar i 71 grader nord.

Til finalen i 71 grader nord

Politiets Fellesforbunds (PF) lokallagsleder i Helgeland politidistrikt, Mette Varem, biter fra seg i beste sendetid på TV. Nå er hun finaleklar i 71 grader nord.

Publisert Sist oppdatert

Praksisansvarlig ved Helgelandpolitiet og PF-leder Mette Varem har klatret, dratt, tråkket, hengt og gått, og utgjør nåden 3 personer store finaletroppen i «71 grader nord».

47-åringen var den nest eldste av de 41 som møtte tilkvalifisering på Sørlandet 10. april i år.

Troppen som klarte testene, visteseg å være den gruppen som til nå har vært i best form, og dermed bleutfordringene de neste ukene også deretter.

– Jeg har bestandig holdt meg i form, og vært generelt i braform opp gjennom årene. Men akkurat da dette tok til, følte jeg at jeg var imitt livs dårligste form. Jeg hadde gått fra den ene influensaen til den andrei forkant av opptaksprøvene, sier Mette Varem til Politiforum.

Ingen kontakt

I høst har TV-seerne blant annet fått sett henne klatre i et bratt heng i en rørgate i Tyssedal.

– Jo det stemmer det. Jeg fant ut at jeg ikke har høydeskrekk, i alle fall. Klatring var kjempegøy, og vi var godt sikret. Men det var ikke bare klatring, lagene skulle løse oppgaver underveis, forteller hun.

Å være deltaker i 71 grader nord betyr at man ikke får være i kontakt med andre mennesker mens det hele pågår. Det ble tøffere enn Varem er vant med.

– Jeg har tre barn som bor i Korgen, Mo i Rana og Tromsø, og en mann som bor i Kabul. Så jeg trodde det skulle være en smal sak å være avskåret fram dem. Men, vi snakker jo sammen på telefonen hver dag, noe jeg ikke fikk anledning til nå, sier hun.

Ikke vært foruten

Selv har Varem og familien fulgt med på 71 grader nord i flere sesonger.

– «Oi, dette skulle du vært med på, mamma!», maste datteren Martine. Og slik ble det, forteller Varem, og fortsetter:

– Jeg ville ikke ha vært dette foruten. Jeg har fått sett deler av landet jeg aldri har sett før, og opplevd ting jeg aldri har opplevd før. Det var en kjempeartig gjeng å være med. Noen av dem kommer jeg til å ha kontakt med framover. Jeg fikk testet noen grenser. Det var mye tøffere enn det jeg har sett på TV tidligere.

Mandag 3. desember faller avgjørelsen - da konkurrerer Varem mot Fredrik Thorsell Næs og Grete Dahle Thorsen i finalen i reality-serien.