300 politiansatte gikk i streiketog gjennom Oslo

300 ansatte i Oslo politidistrikt markerte en uke med streik under Akademikernes mobilisering i hovedstaden i dag.

300 ansatte i Oslo politidistrikt gikk i demonstrasjonstog fra politihuset til Stortinget.
Publisert

Markeringen startet med et tog fra politihuset på Grønland til Stortinget, med politihester og juristkorps i front. På Eidsvolls plass ble streiken markert med appeller.

– Streikeviljen er på topp. Vi gir ikke fra oss tariffavtalen vår til fordel for en dårligere avtale. Vi kjemper en avgjørende kamp for et rettferdig lønnssystem der utdanning skal gi uttelling, og der statlige virksomheter kan bruke lønn for å rekruttere og beholde kompetanse, sa leder i Akademikerne stat Kari Tønnessen Nordli, i en pressemelding.

Akademikernes markering kom tre dager etter at Unio stat holdt sine appeller på samme sted.

Strid om antall avtaler

Det er uenighet om tariffavtalestrukturen som ligger til grunn for at Unio og Akademikerne nå er i streik. Begge ønsker å videreføre to tariffavtaler som i dag, mens staten er klar på at de vil tilbake til én tariffavtale.

I et felles intervju på Dagsrevyen onsdag, uttrykte Nordli i Akademikerne og Guro Lind i Unio stat at de ville avblåse streiken dersom staten godtok to avtaler.

– Appellen vår er at staten enkelt kan avblåse streiken ved å forlenge tariffavtalen som vi ble enige om for to år siden, sa Lind.

Oslo hardest rammet

Det er Kripos, hvor 163 ansatte er i streik, og Oslo politidistrikt som har blitt hardest rammet av streiken så langt.

Totalt har Akademikerne nå tatt ut 347 ansatte i Oslo politidistrikt i streik, mens Unio har tatt ut 82 politiansatte i distriktet - og har varslet at de vil ta ut ytterligere 225 ansatte i Oslo i streik fra mandag førstkommende.

Da vil totalt 654 ansatte i Oslo politidistrikt være tatt ut i streik.

Powered by Labrador CMS