Frykter lekkasje til pressen

Oslo tingrett nekter fortsatt å la bistandsadvokatene få tilgang til alle politiets dokumenter i 22. juli-saken.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken, skriver VG, er blant annet faren for at informasjonen skal lekke ut til pressen.

- Jeg tar avgjørelsen til etterretning. Det er en grundig gjennomgang av hensynene for innsyn på den ene siden og mothensynene knyttet til de enkelte dokumenter og stor spredning på den annen side, sier John Christian Elden, som representerer en rekke av ofrene, til avisen.

Kan få store konsekvenser

Bistandsadvokatene har i utgangspunktet rett til å få innsyn i dokumentene, men retten mener at sakens ekstraordinære preg gjør at eventuelle lekkasjer vil kunne få store konsekvenser for etterforskningen. Dette er i tråd med politiets ønske. I forbindelse med at ABC Nyheter publiserte overvåkningebilder fra Regjeringskvartalet den 22. juli, uttalte politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby at disse bildene kun var gitt til bistandsadvokatene. Antydningen om at det var bistandsadvokatene som lakk bildene, falt ikke i god jord hos bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

- Dette er en urimelig anklage, sa hun til VG.

Tok hensyn

Tingretten har likevel tatt hensyn til politiets bemerkninger om at lekkasjer allerede har forekommet. «Ved denne vurderingen må det være relevant å se hen til blant annet både antall innsynsberettigede, at lekkasjer fra disse med stor sannsynlighet faktisk har funnet sted, samt generelle erfaringssetninger om at lekkasjer også i fremtiden nok vil kunne komme til å skje», skrives det ifølge VG i kjennelsen.

Powered by Labrador CMS