Avslutning for politistudentene i Stavern 2019, i Bølgen Kulturhus, Larvik.

PHS-avslutningen 2019

Fotofinish for Stavern-studentene

Framtiden for Politihøgskolens avdeling i Stavern er usikker, men det la ingen demper på feiringen da 2019-kullet ble uteksaminert.

Publisert

- Vi er stolte over å overrekke politiet et nytt og flott kull fra campus Stavern. La den lenge leve, sa politioverbetjent Erik Werge Bøyesen under uteksamineringen av 2019-kullet fra Politihøgskolen (PHS) i Stavern.

Det var et lite subtilt spark i retning sittende regjering, som - dersom de beslutter å kutte antallet politistudenter ytterligere - vil gi dødsstøtet til bachelorutdanningen i Stavern.

Festkledde og glade

Usikker framtid til tross, det var studentene som sto i fokus også under uteksamineringen for 2019-kullet i Stavern. Omkranset av fotograferende foreldre, kjærester, ektefeller og venner, sto de nyutdannede festkledde og glade i lett duskregn utenfor Bølgen kulturhus i Larvik.

- Politiets viktigste oppgave er å verne om et fritt og demokratisk samfunn. Nå skal du inn og gjøre denne jobben, understreket Boyesen overfor avgangsstudentene.

Under seremonien inne i kulturhuset, hadde PHS-rektor Nina Skarpenes blant annet fått selskap av politidirektør Benedicte Bjørnland - som selv startet politikarrieren i Vestfold - og politisk rådgiver Christoffer Pederssen (Frp).

Gode karakterer i Stavern

Leder for bacheloravdelingen i Stavern, Per-Ludvik Kjendlie, benyttet anledningen til å skryte av studentene sine.

- I dag kan dere være stolt over utviklingen dere har hatt de siste tre årene. Stavern-studentene hadde også veldig gode karakterer i år, understreket han.

Kanskje også det et lite stikk i retning styrende myndigheter?

Studentrådsleder Kjartan Hjellseth Eide fikk stor applaus fra sine medstudenter etter at han løftet fram samholdet hos studentene i Stavern.

- Jeg vil trekke fram det utrolig gode studentmiljøet her i Stavern, sa Eide, som tilskrev dette miljøet en stor del av æren for at han hadde trivdes så godt som student der.

Powered by Labrador CMS